Η Garuda Indonesia παρήγγειλε στην Airbus 14 A330-900neo, τη νέα έκδοση του A330, με σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την επέκταση της εταιρείας στο μέλλον.

Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Λονδίνο, παρουσία του Προέδρου της Ινδονησίας, Widodo Joko και του Βρετανού Πρωθυπουργού,  Εντιμότατου David Cameron MP.

Η Garuda Indonesia σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το 330neo για να αναπτύξει το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο δίκτυο μακρινών αποστάσεων, προσφέροντας τεχνολογία αιχμής σε συνδυασμό με αποδοτικότερη λειτουργία. Η παραγγελία αντικαθιστά και επεκτείνει μία ήδη υπάρχουσα παραγγελία για επτά A330-300 αεροσκαφών, και το 330neo θα παραδίδεται από το 2019 και μετά.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την μακροχρόνια σχέση με την Airbus. Τόσο η Garuda Indonesia αλλά και η Airbus κατανοούν πλήρως το στόχο της συμφωνίας ως μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να κερδίσουν την παγκόσμια πρόκληση», δήλωσε ο Arif Wibowo, CEO της Garuda Indonesia.

Ο Arif Wibowo εξήγησε, «Το A330neo αντιπροσωπεύει ένα αποδοτικότερο μέλλον για την εταιρεία. Πιστεύουμε ότι η αλλαγή της παραγγελίας θα υποστηρίξει τη συνεχή δέσμευσή μας να παρέχουμε την πιο σύγχρονη, άνετη και εξαιρετική αεροπορική εξυπηρέτηση για όλους τους πελάτες μας, καθώς θα ενισχυθεί και η διαρκής θετική ανάπτυξη και διεύρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας.

«Εξάλλου, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η τελευταία τεχνολογία αεροσκαφών θα μας υποστηρίξει να ανταγωνιστούμε καλύτερα στη βιομηχανία.»

Ο Πρωθυπουργός David Cameron δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία των δεσμών μας με την Ινδονησία – μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία με προοπτικές να γίνει η 7η μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι το 2030».

«Είμαστε ο πέμπτος μεγαλύτερος επενδυτής στην Ινδονησία και η σχέση μας έχει μία πιο ανεκμετάλλευτη δυναμική. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερο τις βρετανικές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες αυτές και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις βρετανικές δεξιότητες και γνώσεις».

Ο  Γενικός Διευθυντής της Airbus, Tom Williams δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Garuda Indonesia ως νέο πελάτη για το Α330neo. Το 330neo θα επιφέρει μια σειρά από οφέλη από την ανίκητη οικονομία λειτουργίας συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου, χαμηλότερο κόστος συντήρησης και εκτεταμένο εύρος δυνατοτήτων. Το αεροσκάφος θα έχει όλες τις νέες τεχνολογίες καμπίνας του εναέριου χώρου που έχει σχεδιάσει η Airbus, η οποία θα διασφαλίσει ότι το A330 θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επιβάτες και τους αερομεταφορείς».

Η συμφωνία είναι ένα ορόσημο σε μια μακροχρόνια συνεργασία που χρονολογείται πάνω από 30 χρόνια, όταν η εταιρεία ανέλαβε την παράδοση του πρώτου Airbus A300.

Τα A330-800neo και 330-900neo είναι δύο νέα μέλη ευρείας ατράκτου στην «οικογένεια» της Airbus και οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2017. Το A330neo ενσωματώνει την τελευταία γενιά Rolls-Royce Trent, με αεροδυναμικές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά στο θάλαμο. Επωφελούμενη από την ανίκητη οικονομία, την ευελιξία και την υψηλή αξιοπιστία του A330, το A330neo μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 14% ανά θέση, καθιστώντας την έτσι πιο αποτελεσματική από άποψη κόστους στην αγορά.

Επιπλέον, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, οι αγοραστές του 330neo θα επωφεληθούν επίσης από μια σειρά αύξησης έως και 400 ναυτικών μιλίων και από όλα τα επιχειρησιακά κοινά χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα της «οικογένειας» Airbus .

Η Garuda Indonesia έχει ήδη βαθμολογηθεί ως μία πέντε αστέρων αεροπορική εταιρεία για την άνεση και τις επιβατικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Η Airbus εγκαινίασε τη νέα καμπίνα “Εναέριος Χώρος από την Airbus” στις 23 Μαρτίου, στο Λονδίνο. Στο επίκεντρο αυτής της νέας φιλοσοφίας, η Airbus συνδέει την ευεξία των επιβατών με την επιχειρησιακή απόδοση των πελατών της. Αντιπροσωπεύοντας την καλύτερη καινοτομία και τον καλύτερο σχεδιασμό, ο εναέριος χώρος θα προσφέρει ένα εξελιγμένο και ευέλικτο χώρο για τη βελτίωση των αεροπορικών εταιρειών.

Δείτε επίσης: Η Airbus ξεκινάει νέο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Σιγκαπούρη