Μετά από μία επιτυχημένη χρονιά του BizLab της Airbus στην Τουλούζη, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015, η εταιρεία προσκαλεί νέες και ταλαντούχες εταιρείες να κάνουν αίτηση στον δεύτερο κύκλο έργων που θα πραγματοποιήσει.

Τον τελευταίο χρόνο, το Airbus BizLab έχει φιλοξενήσει 15 νέες εταιρείες και 27 έργα στο εξάμηνο πρόγραμμά του. Την ίδια περίοδο, το Airbus BizLab έχει προχωρήσει τη διεθνή παρουσία του σε τρεις περιοχές, την Τουλούζη στη Γαλλία, το Αμβούργο στη Γερμανία και το Μπανγκαλόρ στην Ινδία με βασικό γνώμονα, να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο επιχειρήσεων.

«Το BizLab έχει την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που τέσσερις από αυτές τις επιχειρήσεις, που ήταν στο BizLab της Τουλούζης και του Αμβούργου, κατάφεραν να λάβουν σημαντική χρηματοδότηση από παγκόσμιους επενδυτές», δήλωσε ο Bruno Gutierres, επικεφαλής της Airbus BizLab. «Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αξία της επιχείρησης και την ποιότητα των έργων που υποστηρίζουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος εργασιών στην Τουλούζη και ανυπομονούμε να δούμε καινοτόμες ιδέες».

Το Airbus BizLab της Τουλούζης θα ανοίξει τις πόρτες του στις νέες επιχειρήσεις με τις πιο καινοτόμες ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν στον αεροναυτικό τομέα. Οι προτάσεις των έργων μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 22 Μαΐου 2016 μέσω της πλατφόρμας F6S*. Https://www.f6s.com/airbusbizlabtoulouseseason2/apply.

Μετά το πέρας της διαδικασίας επιλογής, η Airbus θα προσφέρει υποστήριξη στα επιλεγμένα προγράμματα με τη μορφή μιας εξάμηνης επιτάχυνσης του προγράμματος. Σε αντίθεση, το 2016 οι νέες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν την υποστήριξη του BizLab πέρα από το εξάμηνο πρόγραμμα, χάρη στην υπηρεσία “Post-acceleration service”.

Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα έχουν την τύχη να γνωρίσουν ένα μεγάλο αριθμό ειδικευμένων ανθρώπων και συμβούλων από διάφορους τομείς (τεχνολογία, νομικά, οικονομικά, μάρκετινγκ, κ.λπ.), θα έχουν χώρο γραφείου και έναν μέντορα που θα τους καθοδηγεί. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συνέδρια εκμάθησης, θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δοκιμών και κατασκευής και ένα demo με τους υπεύθυνους αποφάσεων, τους εταίρους, τις θυγατρικές, τους πελάτες και τα επιχειρηματικά κεφάλαια της Airbus.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός προϊόντος, υπηρεσίας ή μιας εφαρμογής που σχετίζεται με την πραγματικότητα, τη ρομποτική, το διαδίκτυο, την εμπειρία των επιβατών, το ψηφιακό εργοστάσιο και την οικονομική τεχνολογία.

Το Airbus BizLab είναι μια παγκόσμια επιχείρηση αεροδιαστημικής όπου οι νέες επιχειρήσεις και οι εσωτερικοί επιχειρηματίες της Airbus μπορούν να συνεργαστούν για να επιταχύνουν τις καινοτόμες ιδέες και να τις μετατρέψουν σε αξιόλογες επιχειρήσεις.

*Το F6S είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο για ιδρυτές και προγράμματα νέων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, με χιλιάδες εγγεγραμμένους νεοσύστατους οργανισμούς.