Μία ενδιαφέρουσα είδηση έκανε την εμφάνισή της στο Διαδίκτυο, αναφορικά με την ακύρωση των απευθείας πτήσεων charter της China Airlines προς την Αθήνα.

Η China Airlines προγραμμάτιζε να πραγματοποιήσει από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο, πτήσεις προς την Αθήνα,  σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα. Ήδη από τον Μάρτιο η αεροπορική εταιρεία από την Ταϊβάν είχε έρθει σε συνεργασία με έξι τουριστικά πρακτορεία (Lion Travel, Cola Tour, Artisan Tour, South East Travel Service, Phoenix Tours και MITravel) για την προώθηση των 18 charter πτήσεων προς την Ελλάδα. Ωστόσο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν ενέκρινε -χωρίς να ενημερώσει για τους λόγους που το έπραξε αυτό- το αίτημα του ταϊβανέζικου αερομεταφορέα για πραγματοποίηση πτήσεων προς την Ελλάδα.

Το Capital.gr επικοινώνησε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ζητώντας την επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα του διοικητή της Κωνσταντίνου Λιντζεράκου. Ωστόσο, αντί επίσημης τοποθέτησης, κύκλοι της ΥΠΑ σχολιάζουν ότι η αξιολόγηση του αιτήματος που κατέθεσε στην υπηρεσία η, με έδρα την Ταϊβάν και όχι την Κίνα, China Airlines εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το Capital.gr, σε ρεπορτάζ του το δίκτυο Formosa TVNews, στις 2 Ιουνίου 2016, σημειώνει: Η China Airlines ακύρωσε τις προγραμματισμένες άμεσες πτήσεις προς την Ελλάδα, καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας αρνήθηκε να εγκρίνει το αίτημα της εταιρείας για εκτέλεση πτήσεων. Η China Airlines ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει εναλλακτικά ταξιδιωτικά πακέτα για τους περισσότερους από χίλιους επιβάτες που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για τις απευθείας πτήσεις προς τη χώρας μας και στο πλαίσιο αυτό θα αποζημιώσει όσους ταξιδιώτες ακυρώσουν της πτήσεις τους. Η εταιρεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δικτύου, σχεδίαζε αρχικά σειρά απευθείας πτήσεων μεταξύ της Taoyuan και της Αθήνας χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη αδειοδότηση. “Προγραμματίζαμε πτήση στις 3 Ιουνίου, αλλά δεν έχουμε λάβει άδεια προσγείωσης. Δεν έχουμε ιδέα γιατί (η αίτησή μας) απορρίφθηκε”, σημειώνει ο πρόεδρος της China Airlines Chang Yu-hern. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του FTV, βρίσκεται σε επαφές με την ΥΠΑ προκειμένου να μάθει γιατί απερρίφθη το αίτημα, καθώς η Αρχή ουδέποτε ενημέρωσε τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ταϊβάν.