Η Airbus Group SE ανακοίνωσε ότι άντλησε 2,38 δισ. ευρώ από την πώληση του υπόλοιπου ποσοστού (23,6%) που κατείχε στην γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία του Rafale αεροσκάφους, Dassault Aviation.

Εδώ και ένα χρόνο, η Airbus μειώνει το ποσοστό συμμετοχής στην Dassault Aviation, το οποίο διατηρούσε στο πλαίσιο του σχηματισμού της ευρωπαϊκής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών. Ξεκίνησε την σταδιακή μείωση του ποσοστού το 2014 και πέρυσι πούλησε ποσοστό 18,75%, αφήνοντας μια συμμετοχή 23,6% στη γαλλική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει επίσης τα αεροσκάφη Falcon. Αντί να συνεχίσει με τη διαδικασία αποσπασματικής πώλησης, η Airbus επέλεξε να αποχωρήσει μία και καλή από την εταιρεία.

“Μέσω της εν λόγω απόφασης, έχουμε πετύχει τον στόχο μας για πλήρη αξιοποίηση της επένδυσής μας στην Dassault Aviation, καθώς εστιάζουμε στις βασικές δραστηριότητες και την στρατηγική μας”, τόνισε ο επικεφαλής στρατηγικής της Airbus Group, ο Marwan Lahoud. Τα κεφάλαια από την πώληση, η εταιρεία θα τα χρησιμοποιήσει για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.