Η British Airways ανακοίνωσε ότι αναστέλλει επ’ αόριστον τις πτήσεις της προς το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.

Έτσι γίνεται η πρώτη μεγάλη βρετανική αεροπορική εταιρεία που ματαιώνει όλες τις αναχωρήσεις προς τον δημοφιλή χειμερινό προορισμό.

Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ρωσίας είχαν απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας στις αεροπορικές εταιρείες να πετούν στο Σαρμ ελ Σέιχ μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού τζετ, πέρσι τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άνθρωποι.

Ο τουρισμός είναι βασική πηγή εσόδων για την αιγυπτιακή οικονομία αλλά ο αριθμός των τουριστών ήταν μειωμένος κατά 40% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, κυρίως λόγω της απαγόρευσης αυτής που δυσκολεύει τους Βρετανούς και τους Ρώσους τουρίστες να επισκεφθούν την Αίγυπτο. «Η ασφάλεια των πελατών μας θα είναι πάντα η κορυφαία προτεραιότητά μας και διακόψαμε τις πτήσεις μας από το Γκάτγουικ για το Σαρμ ελ Σέιχ επ αόριστον» ανέφερε τηνΤρίτη η British Airways.

Οι πελάτες που έχουν ήδη κάνει κράτηση σε πτήσεις της χειμερινής περιόδου που ακυρώθηκαν θα αποζημιωθούν πλήρως, εκτός και αν επιλέξουν να πετάξουν προς κάποιον άλλον προορισμό.

Άλλες βρετανικές εταιρείες, όπως η Monarch και η easyJet, έχουν ανακοινώσει ότι ελπίζουν να επαναλάβουν τις πτήσεις τους προς το Σαρμ ελ Σέιχ τον Οκτώβριο, όμως αυτό εξαρτάται από τις συστάσεις που θα λάβουν από τη βρετανική κυβέρνηση.