Η Tibet Airlines με έδρα την πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα, παρέλαβε το πρώτο της μεγάλο αεροσκάφος, ένα Α330-200 με αυξημένο το ανώτατο όριο βάρους στην απογείωση κατά 242 τόνους, μετά από την παράδοση που έλαβε χώρα στην Τουλούζ της Γαλλίας.

Το αυξημένο αυτό όριο επιτρέπει στα αεροσκάφη να λειτουργούν ακόμα και στα πιο απαιτητικά αεροδρόμια από θέμα υψομέτρου, εκεί όπου απόδοση, επάρκεια και λειτουργικό κόστος αποτελούν «κλειδιά».

Το αεροσκάφος έχει καμπίνα τριών κατηγοριών (12 business class, 32 premium economy, 235 economy).

O Bai Weisan, πρόεδρος της Tibet Airlines, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παραλαμβάνουμε το πρώτο μας μεγάλο αεροσκάφος, το ενισχυμένο A330 από την Airbus και είμαστε σίγουροι για τις επιδόσεις του. Το Α330 Family θα γίνει πυρήνας της προσπάθειάς μας για ανάπτυξη σε νέα διεθνή δρομολόγια, χάρη στην ευελιξία, την άνεση και την αποτελεσματικότητά της. Με την A330, ανυπομονούμε να δούμε περισσότερους επιβάτες από όλο τον κόσμο να πετούν με την Tibet Airlines και να επισκέπτονται το Θιβέτ».

Ο Eric Chen, πρόεδρος της Airbus China, από την πλευρά του δήλωσε: «Συγχαίρουμε την Tibet Airlines για την παραλαβή του πρώτου της A330 και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στην Airbus. Με βάση το αεροδρόμιο της Λάσα, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, και με την κάλυψη όλων των πολιτικών αεροδρομίων του Θιβέτ, η εταιρεία επωφελείται ήδη από την σπουδαία απόδοση της Airbus. Είμαστε περήφανοι που το A330 θα είναι η ραχοκοκαλιά της Tibet Airlines για επέκταση σε διεθνείς διαδρομές».

Η Tibet Airlines λειτουργεί σήμερα ένα στόλο all-Airbus που αποτελείται από 14 A319s και 2 Α320. Η αεροπορική εταιρεία είναι γνωστή για τις πτήσεις της σε μεγάλο υψόμετρο με βάση της το αεροδρόμιο της Λάσα που βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 3.500 μέτρα. Με την αποδεδειγμένη απόδοση των Airbus, ειδικά το A319, σε αεροδρόμια σε μεγάλο υψόμετρο, η Tibet Airlines συνδέει επιτυχώς το Θιβέτ με τις περισσότερες εγχώριες πόλεις όπως και με το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Το Α330 Family περιλαμβάνει φορτηγό, VIP και βυτιοφόρα στρατιωτικών μεταφορών, ενώ έχει προσελκύσει ήδη πάνω από 1.600 παραγγελίες. Πάνω από 1.200 αεροσκάφη της οικογένειας των A330 πετούν με περισσότερους από 100 φορείς σε όλο τον κόσμο. Το Α330 είναι ένα από τα πιο αποδοτικά αεροσκάφη στον κόσμο ενώ έχει λειτουργική αξιοπιστία της τάξης του 99,4 τοις εκατό.