Η Jetstar Pacific Airlines του Βιετνάμ υπέγραψε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με την Airbus για 10 αεροσκάφη A320ceo.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Farnborough Air Show και θα σηματοδοτήσει την πρώτη άμεση αγορά αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας από την Airbus.

Με βάση την πόλη Ho Chi Minh, η Jetstar Pacific είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Vietnam Airlines (70%) και του Ομίλου Qantas (30%). Η αεροπορική εταιρεία λειτουργεί σήμερα ένα στόλο από 12 μισθωμένα αεροσκάφη τύπου Α320 Family, που εκτελούν πτήσεις προς 28 εγχώριους και περιφερειακούς προορισμούς.

«Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ανάπτυξή μας», δήλωσε ο Le Χονγκ Ha, Διευθύνων Σύμβουλος της Jetstar Pacific. «Το νέο αεροσκάφος θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τη λειτουργία μας στο διεθνές μας δίκτυο από το Βιετνάμ. Με χαμηλό κόστος λειτουργίας και μια άνετη καμπίνα, η A320 μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους επιβάτες μας ένα ποιοτικό προϊόν σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε υπογράψει το πρώτο μας MOU με τη Jetstar Pacific», δήλωσε από την πλευρά του ο Chief Operating Officer της Airbus John Leahy.