Η εγχώρια αεροπορική κίνηση στην Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη παγκοσμίως μέσα σε 10 χρόνια, όπως αναφέρει η Πρόβλεψη Παγκόσμιας Αγοράς από την Airbus που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Ενώ οι παραδοσιακές αγορές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική συνεχίζουν να αναπτύσσονται, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι η μηχανή που θα τροφοδοτεί την ανάπτυξη τα επόμενα 20 χρόνια» δήλωσε ο Τζον Λίχι, ο επιχειρησιακός διευθυντής και επικεφαλής πελατών της Airbus.

«Η Κίνα σύντομα θα γίνει η μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αερομεταφορών και μαζί με τις αναδυόμενες οικονομίες, την περαιτέρω συγκέντρωση του πληθυσμού και τη δημιουργία πλούτου, όλα αυτά θα βοηθήσουν να τροφοδοτηθεί η ισχυρή αύξηση της αεροπορικής κίνησης».

Η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 4,5% τον χρόνο τις επόμενες δύο δεκαετίες, δημιουργώντας την ανάγκη για περισσότερα από 33.000 νέα αεροσκάφη χωρητικότητας άνω των 100 θέσεων, προέβλεψε η Airbus. Έως το 2035, ο παγκόσμιος στόλος αεροσκαφών θα διπλασιαστεί σε σχεδόν 40.000 αεροσκάφη, από τα 19.500 που υπάρχουν σήμερα.