Κατά την έναρξη του Farnborough Air Show, που πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 11 έως τις 17 Ιουλίου, οι Αερογραμμές της Ακτής του Ελεφαντοστού, η εθνική αεροπορική εταιρεία της χώρας με βάση στο Αμπιτζάν, υπέγραψε συμφωνία για παραγγελία ενός επιπλέον A320neo για να επεκτείνει περισσότερο τον στόλο της. Οι Αερογραμμές της Ακτής Ελεφαντοστού έχουν διακριθεί ήδη από την άνοιξη όταν έγιναν η πρώτη αφρικανική αεροπορική εταιρεία που απέκτησε το A320neo.

«Αυτό το επιπλέον αεροσκάφος A320neo θα επιτρέψει στην Air Côte d’Ivoire να διαφοροποιήσει πραγματικά το προϊόν της, προσφέροντας ένα υψηλότερο επίπεδο άνεσης στους πελάτες της με νέα αεροσκάφη. Χάρη σε αυτό το νέο αεροσκάφος από την Airbus, η Air Côte d’Ivoire θα βελτιώσει επίσης την αποτελεσματικότητα ητς λειτουργίας της προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στην ανάγκη για αύξηση της κίνησης», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Abdoulaye Coulibaly.

Μέσα σε τρία χρόνια, η Air Côte d’Ivoire έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών και, με το νέο στόλο της, θα εδραιωθεί ως ο ηγέτης σε αυτή την άκρως ανταγωνιστική περιοχή. Πετά σήμερα σε 23 διεθνείς προορισμούς που βρίσκονται στη Δυτική και Κεντρική Αφρική, και σε πέντε προορισμούς εσωτερικού. Η Air Côte d’Ivoire λειτουργεί ήδη έξι αεροσκάφη Airbus (τέσσερις A319s και δύο Α320), και αυτή η νέα παραγγελία ακολουθεί προηγούμενη που έχει κάνει τον Απρίλιο για τέσσερα αεροσκάφη.

«Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης από την Air Côte d’Ivoire είναι μια ακόμη απόδειξη της ραγδαίας αύξησης της κυκλοφορίας στην Αφρική, και του ηγετικού ρόλου που αυτή η δυναμική αεροπορική εταιρία στοχεύει να διαδραματίσει στην ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών σε αυτήν την ήπειρο. Η Airbus είναι στην ευχάριστη θέση να συμβάλει σε αυτό», τόνισε από την πλευρά του ο Chief Operating Officer της Airbus John Leahy.