Η Synergy Aerospace Corporation, μεγαλομέτοχος της κολομβιανής Avianca και ιδιοκτήτης της Avianca Brasil, οριστικοποίησε μια συμφωνία αγοράς με την Airbus για 62 αεροσκάφη A320neo. Αυτά τα A320neo θα είναι η βάση για την ανάπτυξη και ανανέωση του στόλου και του δικτύου της Avianca Brasil, και σηματοδοτεί το ορόσημο της πώλησης πάνω από 1.000 αεροσκαφών Airbus στη Λατινική Αμερική.

«Αυτά τα A320neo θα επιτρέψουν στην Avianca Brasil να κάνει ένα σημαντικό άλμα προς τον εκσυγχρονισμό του στόλου της με έναν επικερδή και βιώσιμο τρόπο, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των επιβατών», δήλωσε ο Alex Bialer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SYNERGY GROUP. «Χάρη στην εξαιρετική οικολογική αποδοτικότητα, την αξιοπιστία και την άνεση του το A320neo θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τη θέση μας στη Νότια Αμερική, προσφέροντας στους επιβάτες το καλύτερο προϊόν».

«Η Airbus είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ξεπέρασε τα 1.000 αεροσκάφη που έχουν πωληθεί στη Λατινική Αμερική, με αυτή τη σειρά που δόθηκε στο Synergy, και είμαστε περήφανοι που η Avianca Brasil θα βασίζεται στην ασύγκριτη παραγωγικότητα και την απόδοση καυσίμου του A320neo για να ανανεώσει το στόλο της και να επεκτείνει το δίκτυό της στη Νότια Αμερική», δήλωσε ο John Leahy, ο Chief Operating Officer της Airbus. «Η κυκλοφορία στη Βραζιλία αναμένεται να έχει σχεδόν τριπλασιαστεί το 2034, τοποθετώντας την εταιρεία μεταξύ των κορυφαίων 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενων στον κόσμο όσον αφορά την ροή κυκλοφορίας. Αυτά τα A320neo θα επιτρέψουν στην Avianca Brasil να επωφεληθεί από αυτή την ανάπτυξη και να έχει βελτιωμένη απόδοση σε δύσκολα αεροδρόμια όπως του Ρίο ντε Τζανέιρο Santos Dumont».

Η Synergy έγινε πελάτης της Airbus το 2007 με τη παραγγελία της για 10 XWBs A350. Επίσης, έχει παραγγείλει 20 αεροσκάφη A320, έξι επιβατικά A330-200 και ένα φορτηγό Α330-200. Σήμερα, η Avianca Brasil λειτουργεί 40 αεροσκάφη A320 και ένα φορτηγό A330.