Η Airbus κατέβαλε αποζημιώσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ για προβλήματα στο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Α400Μ που παράγει, αλλά και για τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα του αεροσκάφους Α350.

Ωστόσο, η εταιρία δηλώνει ότι παραμένει σταθερή στους στόχους της, παρά το γεγονός ότι παρουσίασε σήμερα μειωμένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Η κερδοφορία της Airbus επηρεάστηκε αρνητικά και από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πρόγραμμα του αεροσκάφους Α320neo, καθώς τα κέρδη της εταιρίας μειώθηκαν κατά 4% στο δεύτερο τρίμηνο.

Ο όμιλος της Αirbus κατέβαλε αποζημιώσεις 1,026 δισ. ευρώ για τα προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και τις ρωγμές στην άτρακτο που παρουσιάστηκαν σε αεροσκάφη A400M, ενώ αποζημιώσεις 385 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν για τις καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες παραδόσεις του αεροσκάφους Α350. Οι καθυστερήσεις αυτές, προκλήθηκαν από την έλλειψη που παρατηρήθηκε στον εξοπλισμό της καμπίνας των αεροσκαφών, πυροδοτώντας την καταβολή των αποζημιώσεων.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας κατέγραψαν μείωση 4% στα 1,183 δισ ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1% στα 16,572 δισ. ευρώ.