Η JetBlue Airways, που έχει τη βάση της στη Νέα Υόρκη, τροποποίησε τη συμφωνία που είχε συνάψει με την Airbus και συμπεριέλαβε σε αυτή άλλα 15 αεροσκάφη A321ceo και 15 αεροσκάφη A321neo. Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, η οποία λειτουργεί ήδη με A321, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την επιλογή του κινητήρα για τα νέα της αεροσκάφη. Από το 2019, η JetBlue θα έχει την ευελιξία να διαμορφώσει την επιλογή του κινητήρα των αεροσκαφών της με τη καινούρια έκδοση των Α321, το A321LR.

«Η Airbus υπήρξε συνεργάτης μας από την αρχή, και είμαστε περήφανοι που η συνεργασία μας συνεχίζεται και σήμερα», δήλωσε ο Robin Hayes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JetBlue. «Το A321 είναι ένα απίστευτο αεροσκάφος που προσφέρει αποτελέσματα για την επιχείρησή μας. Έχουμε την πρόθεση να αναπτύξουμε τον στόλο μας με αυτά τα αεροσκάφη και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας».

Πολλά από τα νέα A321 που παρήγγειλε η JetBlue αναμένεται να παραδοθούν από τις καινούριες εγκαταστάσεις παραγωγής της Airbus στην Alabama. Το πρώτο αεροσκάφος που παράχθηκε σε βιομηχανία παραγωγής της Airbus στις ΗΠΑ – ένα A321 της JetBlue γνωστό ως “BluesMobile” – είναι σε δημόσια επίδειξη σήμερα στην αεροπορική επίδειξη ΕΑΑ AirVenture στο Winsconsin. Το BluesMobile παραδόθηκε στην αεροπορική εταιρεία και στη ενεργό δράση αυτή την άνοιξη.

«Όταν αποφασίσαμε να οικοδομήσουμε μια γραμμή συναρμολόγησης στις ΗΠΑ, το κάναμε για να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες μας στις ΗΠΑ» δήλωσε ο John Leahy, διευθύνων σύμβουλος της Airbus.

Η JetBlue λειτουργεί σήμερα ένα στόλο από 160 αεροσκάφη της σειράς A320, συμπεριλαμβανομένων 130 αεροσκαφών Α320 και 30 A321.