Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία παραγωγής αεροσκαφών Airbus φαίνεται ότι κάλυψε σε μεγάλο βαθμό την απόσταση που τη χώριζε στον τομέα των πωλήσεων αεροσκαφών, με την αμερικανική Boeing. Έτσι, κατάφερε να κλείσει ποσοστό περίπου 50% των παραγγελιών που έλαβε και ανακοίνωσε στην αεροπορική έκθεση στο Φάρνμπορο, τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία παραγγελιών των δύο εταιριών.

Η Airbus ανακοίνωσε ότι έχει πωλήσει 373 αεροσκάφη μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουλίου του 2016, με τις καθαρές πωλήσεις ν’ αφορούν 323 αεροσκάφη, μετά τις ακυρώσεις που έγιναν.

Η αμερικανική Boeing έχει ανακοινώσει 383 πωλήσεις αεροσκαφών, με την καθαρή θέση πωλήσεων να διαμορφώνεται στα 333 αεροσκάφη, μετά τις ακυρώσεις.

Ωστόσο, οι παραγγελίες και των δύο αεροπορικών εταιριών παρουσιάζουν μείωση 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2016, κυρίως εξαιτίας της ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και τις χαμηλές διεθνείς τιμές του πετρελαίου, που επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση αεροσκαφών νέας τεχνολογίας, χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων.