Η Hong Kong Airlines επιβεβαίωσε ότι έχει υπογράψει μια σύμβαση με την Airbus για την παραγγελία ακόμα εννέα αεροσκαφών A330-300.

Το αεροσκάφος θα λειτουργεί σε ένα δίκτυο που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με ένα ευρύ φάσμα προορισμών στην Ασία και πέραν αυτής.

«Η σημερινή ανακοίνωση υπογραμμίζει το σχέδιό μας να λειτουργεί ένα εκτεταμένο περιφερειακό δίκτυο στην Ασία» δήλωσε ο Zhang Kui, Πρόεδρος, της Hong Kong Airlines. «Η ευελιξία του A330, μας επιτρέπει επίσης να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτά τα αεροσκάφη σε ορισμένες διαδρομές μεγάλων αποστάσεων στο μέλλον, ενώ θα λειτουργήσουμε και το νέο A350 XWB το 2017, που θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις διεθνείς δραστηριότητές μας».

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που η Hong Kong Airlines εμπιστεύεται και πάλι τα προϊόντα μας για την επέκταση του στόλου της» δήλωσε ο John Leahy, ο Chief Operating Officer της Airbus. «Με το Α330, ο φορέας θα λειτουργεί τα πιο οικονομικά, αποδοτικά και ευέλικτα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον».

Η Hong Kong Airlines λειτουργεί σήμερα ένα στόλο αποκλειστικά με αεροσκάφη της Airbus που αποτελείται από 11 Α320 και 22 Α330, συμπεριλαμβανομένων των 5 A330-200 Freighters. Μέχρι το τέλος του 2018, το μέγεθος του στόλου της θα φτάσει πάνω από 50 με την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους A350-900.