Ο μεγαλύτερος πελάτης της Airbus στο Μεξικό, o πρώτος που θα λειτουργήσει  το πρώτο σε πωλήσεις & με υψηλή απόδοση στην οικονομία καυσίμων αεροσκάφος

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volaris, παρέλαβε το πρώτο της A320neo, καθιστώντας την αεροπορική εταιρία  τη πρώτη που λειτούργεί το A320neo στη Βόρεια Αμερική. Η Volaris είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Airbus στο Μεξικό, έχοντας παραγγείλει 74 A320 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 30 A320neo.

Το A320neo της Volaris τροφοδοτείται από Pure Power κινητήρες PW1100-JM Pratt & Whitney και εκμισθώνονται μέσω της AerCap. Διαμορφωμένο έτσι ώστε να καθίζει  μέχρι 186 επιβάτες σε 18″ πλάτος καθίσματα. Το 320neo της Volaris θα είναι εξοπλισμένο με την καινοτόμα καμπίνα-  Space-Flex.

Στα αεροσκάφη A320neo είναι ενσωματωμένες οι τελευταίες τεχνολογίες, καθώς και οι τελευταίας γενιάς κινητήρες & Sharklet, που μαζί αυτά βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου ως 15% – που αναμένετε να φτάσει τα 20% μέχρι το 2020.

«Η άφιξη του A320neo συμβολίζει ένα σημαντικό βήμα στην «χαμηλού κόστους» στρατηγική μας”, δήλωσε ο Enrique Beltranena, Διευθύνων Σύμβουλος της Volaris. “Η Volaris είναι στην ευχάριστη θέση να είναι η πρώτη αεροπορική να φέρει τη νέα αυτή τεχνολογία στους επιβάτες της Βόρειας Αμερικής.”

“Η Airbus έχει την τιμή να παραδώσει το πρώτο A320neo στη Βόρεια Αμερική στην εταιρία Volaris,  πελάτη της Airbus για περισσότερα από 10 χρόνια», δήλωσε ο Rafael Alonso, ο Πρόεδρος της Airbus της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. “Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη του Μεξικού παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία για την κορυφαία αεροπορική εταιρεία της χώρας, την Volaris, ώστε να συνεχίσει να είναι  περιβαλλοντικά αποτελεσματική , και το A320neo θα την βοηθήσει  να επιτύχει αυτόν τον στόχο.”

“Η εταιρία Pratt & Whitney συγχαίρει τις AerCap, Volaris και Airbus, για την παράδοση του νέου A320neo. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος της ομάδας που έφερε το πρώτο A320neo στη Βόρεια Αμερική “, δήλωσε ο Rick Deurloo, senior vice president, Sales, Marketing and Customer Service for Pratt & Whitney.

Με σχεδόν 4.800 παραγγελίες από 87 πελάτες από την αρχή της λειτουργίας της το 2010, η Οικογένεια A320neo έχει καταφέρει να αποκτήσει περίπου το 60% μερίδιο αγοράς και να θεωρείται το καλύτερο μονού διαδρόμου αεροσκάφος παγκοσμίως. Η Οικογένεια Airbus A320neo προσφέρει απαράμιλλη άνεση σε όλες τις κατηγορίες και θέσεις μεγέθους  18 ιντσών στην Economy class ως βασικό εξοπλισμό. Μαζί με το Α320neo που παραδόθηκε σήμερα, 18 A320neo αεροσκάφη έχουν παραδοθεί σε επτά πελάτες.