Το νεότερο μέλος της πιο δημοφιλούς οικογένειας αεροσκαφών ευρείας ατράκτου στον κόσμο παίρνει σάρκα και οστά

Η Airbus έχει αρχίσει την τελική συναρμολόγηση του πρώτου A330neo της, ένα A330-900, στην Τουλούζη με την ένωση των φτερών στο κέντρο της ατράκτου.

Ως το νεότερο μέλος της πιο δημοφιλούς οικογένειας αεροσκαφών ευρείας ατράκτου στον κόσμο, το A330neo βασίζεται στην αποδεδειγμένη οικονομία της Airbus, την ευελιξία και την αξιοπιστία, που μειώνει την κατανάλωση καυσίμων κατά επιπλέον 14% ανά κάθισμα. Τόσο το A330-800 όσο και το A330-900 λειτουργούν με ένα νέο φτερό -εμπνευσμένο από το A350- με συσκευές Sharklet wingtip για μοναδική αεροδυναμική, ενσωματώνοντας κινητήρες Rolls-Royce τελευταίας γενιάς Trent 7000, καθώς και τη νέα καμπίνα της Airbus.

«Έχουμε ξεκινήσει με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και είμαστε σήμερα ακριβώς στην ώρα μας», λέει ο Odile Jubécourt, επικεφαλής του προγράμματος A330neo της Airbus. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση για να ικανοποιήσουμε τα υψηλά πρότυπα της αξιοπιστίας που περιμένουν οι πελάτες μας από εμάς και θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες μας για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα».

Μέχρι σήμερα, 10 πελάτες έχουν παραγγείλει συνολικά 186 A330neo.

Το Α330 είναι το πιο δημοφιλές αεροσκάφος ευρείας ατράκτου, μεσαίου μεγέθους, έχοντας κερδίσει πάνω από 1.600 παραγγελίες μέχρι τώρα. Σήμερα, πάνω από 1.250 αεροσκάφη πετούν με πάνω από 120 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο σε ένα ευρύ φάσμα διαδρομών, από εγχώριες και περιφερειακές πτήσεις μέχρι διηπειρωτικές υπηρεσίες μεγάλης εμβέλειας.

Προσφέροντας τις χαμηλότερες δαπάνες λειτουργίας στην κατηγορία του, και λόγω των συνεχών επενδύσεων σε πρόσφατες καινοτομίες, η νέα γενιά A330neo είναι η πιο κερδοφόρα και αποδοτική που υπάρχει στην κατηγορία του.