Μετά από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πτητικών δοκιμών, to A321neo με κινητήρες PurePower PW1100G-JM της Pratt & Whitney έλαβε πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) την 15η Δεκεμβρίου 2016.

Τα σχετικά έγγραφα υπογράφηκαν από τον διευθυντή πιστοποίησης του EASA Trevor Woods και από τον Jeffrey Duven, Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών της FAA. Και τα δύο πιστοποιητικά παραδόθηκαν στον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Airbus, Didier Evrard, και στον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Airbus για το πρόγραμμα A320 Family, Klaus Roewe.

“Το A321neo επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να αναβαθμίσουν τους στόλους τους, ενώ προσφέρει ένα νικηφόρο συνδυασμό ασυναγώνιστης οικονομίας και άνεσης. Το A321 συμβάλλει ήδη περίπου στο 40% στις παραδόσεις αεροσκαφών μονού κλίτους, και αυξάνεται”, δήλωσε ο Φαμπρίς Brégier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus.

“Η σημερινή πιστοποίηση είναι μια επιβράβευση για όλες τις ομάδες που έχουν συμβάλει στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού επιτεύγματος”, πρόσθεσε.

Το A321neo – το μεγαλύτερο μέλος της A320neo Family – ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πρόγραμμα πιστοποίησης που περιείχε πάνω από 350 ώρες πτήσης σε περισσότερες από 130 πτήσεις. Η εκστρατεία επιβεβαίωσε επίσης ότι το αεροσκάφος πληροί όλα τα κριτήρια όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμων. Προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, μεταξύ των οποίων μικρότερο αποτύπωμα θορύβου, ενώ παράλληλα το αεροσκάφος αποδεικνύει εξαιρετικές δυνατότητες χαμηλών επιδόσεων ταχύτητας για τους φορείς του.

Έχοντας κινητήρες της Pratt & Whitney, είναι η πρώτη παραλλαγή των A321neo που έχουν λάβει πιστοποίηση από EASA και FAA. Το A321neo με κινητήρες CFM International LEAP-1A θα πιστοποιηθεί κατά τους προσεχείς μήνες.

Η A320neo Family είναι best-seller στον κόσμο με πάνω από 4.800 παραγγελίες από 89 πελάτες, καταλαμβάνοντας το 60% της αγοράς. Χάρη στη μεγάλη καμπίνα τους, όλα τα μέλη της A320neo Family προσφέρουν μια απαράμιλλη εμπειρία στους επιβάτες.