Πρωτοφανής συμμετοχή από τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο για να καινοτομήσουν τον τρόπο που πετάμε

Ο αριθμός-ρεκόρ των 5.499 φοιτητών από όλο τον κόσμο έχει εγγραφεί για να συμμετάσχει στον πέμπτο διαγωνισμό της Airbus “Fly Your Ideas”, μία πρόκληση για τους φοιτητές που διοργανώνεται σε συνεργασία με την UNESCO.

Μια ομάδα 60 εμπειρογνωμόνων της Airbus αξιολογεί τις ιδέες που υποβάλλουν 356 ομάδες από 89 χώρες. Η αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Airbus στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με 50 ομάδες φοιτητών να επιλέγονται για τον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2017.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από ομάδες που βρίσκονται στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Οι 50 ομάδες που αποτελούνται από 202 φοιτητές εκπροσωπούν 38 διαφορετικές εθνικότητες. Με το 52% των ομάδων να είναι μεικτές (φοιτητές και φοιτήτριες), τα δύο τρίτα όλων των ομάδων είναι διαφορετικά κατά κάποιο τρόπο, για παράδειγμα, με μέλη που προέρχονται από διαφορετικές χώρες ή με σπουδές σε διαφορετικά θέματα. Αυτό αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Airbus στη διαφορετικότητα την οποία θεωρεί ως βασική κινητήρια δύναμη για την καινοτομία και την επιτυχία.

Οι καινοτόμες ιδέες από τις επιλεγμένες 50 ομάδες περιλαμβάνουν ρομποτικά καρότσια αποσκευών, καθίσματα επιβατών με τα οποία μπορούν να επιβιβαστούν εκτός του αεροσκάφους, νέες λύσεις για την συγκομιδή ενέργειας και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

“Ο διαγωνισμός “Fly Your Ideas” είναι μοναδικός και είμαστε περήφανοι που όλοι οι εργαζόμενοι της Airbus υποστηρίζουν τον ανταγωνισμό, είτε ως αξιολογητές, είτε ως σύμβουλοι ή εμπειρογνώμονες», λέει ο Charles Champion, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Μηχανικών της Airbus. “Προσφέρουμε στους φοιτητές την σπάνια ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν άμεσα με ειδικούς από όλη την επιχείρηση. Με τη σειρά τους, οι εμπειρογνώμονες αυτοί θα ωφεληθούν από την άμεση αλληλεπίδρασή τους με τα ταλέντα από όλο τον κόσμο, καθώς όλοι μοιράζονται το ίδιο πάθος για μία από τις πιο συναρπαστικές βιομηχανίες του κόσμου.”

Κάθε μία από τις ομάδες έχει 100 ημέρες για να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Οι πέντε κορυφαίες ομάδες που θα περάσουν στον τρίτο γύρο θα περάσουν μια εβδομάδα στο “ProtoSpace” που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Airbus στην Τουλούζ, για να κατασκευάσουν, να δοκιμάσουν και να απεικονίσουν τις ιδέες τους με εξοπλισμό state-of-the art και εξατομικευμένη καθοδήγηση από την Airbus. Η νικήτρια ομάδα θα λάβει βραβείο 30.000€, η επιλαχούσα ομάδα 15.000€, σε μια τελετή απονομής που θα παραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2017.

Από τον Ιανουάριο του 2017, οι 50 ομάδες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν τις ιδέες τους και να ενημερώνουν για την πρόοδό τους με φωτογραφίες, σκίτσα και ιστορίες που θα δημοσιεύονται στο www.airbus-fyi.com.