Με βασική αρχή την αγάπη για τα αεροπλάνα και το πάθος για τα ταξίδια, τι άλλο απαιτείται από τους υποψήφιους για ένα καλό ξεκίνημα στο χώρο της αεροπoρίας;

Ενας φιλόδοξος νέος που επιθυμεί να ασκήσει το επάγγελμα του πιλότου οφείλει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, ώστε να επιτύχει το στόχο του. Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της σχολής πιλότων «Fas Pilot Academy», Γιώργο Βουλιάκη, υπάρχουν πέντε βασικοί «μοχλοί» που θα ανοίξουν την πόρτα του… cockpit και θα υποδεχθούν το νέο κυβερνήτη:
1. Να έχετε κλείσει το 18ο έτος
Για να μπορέσετε να εγγραφείτε σε κάποια σχολή επαγγελματιών χειριστών αεροσκαφών πρέπει να έχετε κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας σας.
2. Να είστε υγιείς
Κάθε υποψήφιος επαγγελματίας πιλότος πρέπει να εξετασθεί ιατρικά, ώστε να αποκτήσει σχετικό αεροπορικό πιστοποιητικό υγείας (EASA Medical Class 1 Certificate).
3. Να ξέρετε καλά την αγγλική γλώσσα
Απαραίτητη προϋπόθεση πριν δώσετε εξετάσεις για την απόκτηση του επαγγελματικού πτυχίου χειριστών αεροσκαφών είναι η εξέταση σύμφωνα με τα διεθνή αεροπορικά πρότυπα για την απόδειξη των γνώσεων της αγγλικής γλώσσας, έτσι ώστε να αποκτήσετε το σχετικό πιστοποιητικό (ICAO Language Proficiency Test). Το ελάχιστο επίπεδο είναι το 4 (Level 4)., ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη άλλα πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής (π.χ. Lower, Proficiency κ.λπ.).
4. Να έχετε έφεση στα μαθηματικά και τη φυσική
Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε αποτελεσματικά τη θεωρητική εκπαίδευση για την απόκτηση επαγγελματικού πτυχίου χειριστών αεροσκαφών, πρέπει να έχετε καλή γνώση μαθηματικών και φυσικής (επιπέδου Λυκείου).
5. Να διαβάζετε συχνά
Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι… διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα. Σε κάθε φάση της εκπαίδευσης (είτε θεωρητικής είτε πτητικής) πρέπει να προετοιμάζεστε καλά. Αν μελετάτε με πρόγραμμα, πειθαρχία και αφοσίωση, τότε είναι σίγουρο ότι θα είστε και καλός μαθητής και θα επιτύχετε στις σχετικές εξετάσεις (θεωρητικές και πτητικές). Η συνολική εικόνα της επίδοσής σας είναι σημαντικός παράγοντας για την επαγγελματική σας αποκατάσταση.