Μετά από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμαστικής πτήσης, το A321neo με κινητήρες LEAP-1A της CFM International έλαβε κοινή Πιστοποίηση Τύπου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) και την Ομοσπονδιακή ΥπηρεσίαςΠολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Το πιστοποιητικό τύπου EASA υπεγράφη από τον διευθυντή πιστοποίησης του EASA Trevor Woods και τον Διευθυντή Μεταφορών της FAA Michael J. Kaszycki. Και τα δύο πιστοποιητικά παραδόθηκαν στον Senior Vice President της Airbus για το πρόγραμμα A320 Family, Klaus Roewe και τον Chief Engineer της A320 Family της Airbus, Pierre-Henri Brousse.

“Το A321neo προσφέρει στους φορείς την τέλεια ισορροπία μεταξύ της απόδοσης των καυσίμων, της άνεσης και των περιβαλλοντικών επιδόσεων. Είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της αγοράς στην κατηγορία 200+ θέσεις”, είπε ο Fabrice Brégier, ο Πρόεδρος της Airbus Commercial Aircraft. “Η σημερινή πιστοποίηση αποτελεί μια επιβράβευση για όλες τις ομάδες που έχουν συμβάλει στην επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου στην πορεία μας.”

Το A321neo με κινητήρες CFM, ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πρόγραμμα πιστοποίησης που συγκέντρωσε πάνω από 400 ώρες πτήσης σε περισσότερες από 160 πτήσεις. Οι δοκιμές επικύρωσαν τη δομή και λειτουργία των συστημάτων των αεροσκαφών και πέρα ​​από τα όρια του σχεδιασμού τους για να πληρούν όλα τα κριτήρια αξιοπλοΐας. Το A321neo με κινητήρες CFM είναι το τέταρτο μέλος της ΝΕΟ Family που έχει λάβει πιστοποίηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 μηνών, δίνοντας στους πελάτες της A320neo Family την επιλογή των δύο τύπων κινητήρων Pure Power PW1100G-JM της Pratt & Whitney και LEAP-1A της CFM.