Η ετήσια συνάντηση του Global University Partner Programme της Airbus εστιάσθηκε στις μελλοντικές απαιτήσεις του τομέα της αεροναυτικής.

Μεταξύ 19 και 21 Απριλίου σχεδόν 30 εκπρόσωποι από 20 συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια σε όλο το κόσμο συναντήθηκαν με 70 στελέχη της Airbus στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Τουλούζ για το 5η Ετήσια Συνάντηση του Airbus Global University Partner Programme (AGUPP).

Ο Tom Enders Chief Executive Officer της Airbus και ο Thierry Baril, Airbus Chief HR Officer καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους στο AGUPP που αποτελεί μια στρατηγική πρωτοβουλία της  Airbus  που διασύνδεει ένα παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων και σχολών μηχανικής για την ανάπτυξη των ταλέντων του μέλλοντος. Οι δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη στρατηγικών ικανοτήτων, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με εστίαση στη καινοτομία και την υποστήριξη των πανεπιστημίων στην ενθάρρυνση της διαφορετικότητας μεταξύ των σπουδαστών μηχανικής και των αποφοίτων.

Η φετινή εκδήλωση επικεντρώθηκε στο τρόπο που τα πανεπιστήμια και η βιομηχανία μπορούν να συνεργασθούν και να ορίσουν και να αναπτύξουν ικανότητες που θα ανταποκρίνονται στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες ανάγκες της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Η συνάντηση είναι ακόμη μια ευκαιρία για την ένταξη νέων πανεπιστημίων στο πρόγραμμα όπως το Technical University of Munich (Germany), το Hamburg University of Applied Sciences (Germany),  την l’Ecole Centrale de Nantes (France) και το University of Alabama (US).