Η China Southern Airlines υπέγραψε συμφωνία αγοράς με την Airbus για 20 αεροσκάφη A350-900, καθιστώντας τον αερομεταφορέα ως τον πιο πρόσφατο πελάτη του αεροσκάφους.

Η China Southern Airlines διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους με αεροσκάφη Airbus στον κόσμο με περισσότερα από 300 αεροσκάφη Airbus σε υπηρεσία, τα οποία περιλαμβάνουν την οικογένεια A320, την οικογένεια A330 και πέντε A380s.

Ο Tan Wangeng, πρόεδρος της China Southern Airlines, δήλωσε: “Με την δυνατότητα πτήσης σε μεγάλες αποστάσεις, την οικονομική κατανάλωση καυσίμου και την ευρύχωρη καμπίνα, το A350 XWB είναι η ιδανική επιλογή για τις διεθνείς διαδρομές μεγάλου μήκους. Η εισαγωγή του A350 XWB θα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης μας ως ένας από τους κορυφαίους διεθνείς μεταφορείς παγκοσμίως».

“Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε την China Southern Airlines ως την τελευταία αεροπορική εταιρεία για να επιλέξουμε το A350 XWB”, δήλωσε ο John Leahy, Chief Operating Officer, Airbus Commercial Aircraft. “Η απαράμιλλη επιχειρησιακή απόδοση, η αποδοτικότητα καυσίμου και η άνεση της καμπίνας του A350 XWB θα δώσουν στην China Southern Airlines ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο διεθνές της δίκτυο.”

Το A350 XWB διαθέτει τον τελευταίο αεροδυναμικό σχεδιασμό, άτρακτο και φτερούγες από ανθρακονήματα, καθώς και τους νέους κινητήρες Rolls-Royce με οικονομία καυσίμου. Μαζί, αυτές οι τελευταίες τεχνολογίες μεταφράζονται σε ασυναγώνιστα επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, με μείωση κατά 25% της καύσης και των εκπομπών καυσίμων και σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Η ευρυχωρία, η ησυχία, ο όμορφος εσωτερικός φωτισμός και ο φωτισμός της ατμόσφαιρας στην καμπίνα συμβάλλουν σε ανώτερα επίπεδα άνεσης και ευεξίας, θέτοντας νέα πρότυπα όσον αφορά την εμπειρία πτήσης για όλους τους επιβάτες.

Με την τελευταία αυτή παραγγελία, η Airbus έχει καταγράψει συνολικά 841 σταθερές παραγγελίες για το A350 XWB από 45 πελάτες παγκοσμίως, καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου που λειτούργησε ποτέ.