Εξαγριωμένοι επιβάτες έκαναν άνω-κάτω το Διεθνές Αεροδρόμιο Fort Lauderdale-Hollywood μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς.

Ως συνέπεια των χαοτικών (όπως χαρακτηρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες) αυτών επεισοδίων, αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατούνται από τις Αρχές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ανακοινώθηκε ότι 11 πτήσεις της Spirit Airlines ακυρώθηκαν και άλλες 26 θα καθυστερούσαν επειδή οι πιλότοι αρνήθηκαν να πετάξουν κατά τη διάρκεια μιας συνδικαλιστικής διαμάχης.

Η ομάδα των επιβατών που συγκρούστηκε με αστυνομικούς ήταν εξαγριωμένοι επειδή οι ακυρώσεις που ανακοινώθηκαν τελευταία στιγμή σήμαιναν ότι θα έχαναν μια τελετή αποφοίτησης.

Ένα πλήθος θυμωμένων επιβατών άρχισε να χτυπάει τα γκισέ και να φωνάζει στο προσωπικό, ωθώντας τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών να καλέσουν την αστυνομία.

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί άνθρωποι να φωνάζουν και να συμπλέκονται με αστυνομικούς, οι οποίοι και τους συλλαμβάνουν και τους βγάζουν έξω από το τέρμιναλ του αεροδρομίου. Μερικοί επιβάτες χειροκρότησαν όταν συλληφθείσες γυναίκες συνοδευόντουσαν εκτός του χώρου.

Την Τρίτη, το Γραφείο του Σερίφη του Broward δήλωσε ότι τρεις κάτοικοι Νέας Υόρκης συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για υποκίνηση ταραχών.

Μετά τα επεισόδια η Spirit Airlines θεωρεί τους πιλότους υπεύθυνους και τους ζήτησε μέσω ανακοίνωσης να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.