Την παραγγελία για την αγορά 30 ακόμη αεροσκαφών A321 από την Airbus ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines .Ο αερομεταφορέας έλαβε το πρώτο της A321 τον Μάρτιο του 2016. Η Delta έχει πλέον παραγγείλει συνολικά 112 αεροσκάφη A321, εκ των οποίων το καθένα τροφοδοτείται από κινητήρες CFM56 από την CFM International.

«Η άνεση, οι επιδόσεις και η οικονομία του A321 το καθιστούν ένα πολύ ελκυστικό αεροσκάφος για τη Delta στις εσωτερικές μας πτήσεις», δήλωσε ο Gil West, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Delta. «Εκτιμούμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Airbus και ανυπομονούμε να λάβουμε περισσότερα νέα αεροσκάφη A321 προς όφελος των πελατών μας, των εργαζομένων και των μετόχων μας».

«Η ψήφος εμπιστοσύνης της Delta στα αεροσκάφη A321ceo αποδεικνύει την προτίμηση των επιβατών, χειριστών και επενδυτών σε αυτό το είδους  αεροσκάφους», δήλωσε ο John Leahy, Chief Operating Officer – Customers για την Airbus Commercial Aircraft . «Η οικογένεια αεροσκαφών A320 προσφέρει πραγματικά αξεπέραστη άνεση, οικονομία και αξιοπιστία σε αεροπορικές εταιρείες όπως η Delta που δίνουν προσοχή σε αυτό που θέλουν οι πελάτες τους».

Όλα τα A321 της Delta θα διαθέτουν ακροπτερύγια «Sharklets» τα οποία προσφέρουν έως και 4% εξοικονόμηση καυσίμου. Το εν λόγω περιβαλλοντικό όφελος παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες τη δυνατότητα να επεκτείνουν την εμβέλεια τους στα 185 χιλιόμετρα ή να αυξήσουν το φορτίο τους κατά περίπου 450 κιλά.

Πολλά από τα A321 της Delta παραδίδονται από την Airbus U.S. Manufacturing Facility στο Μομπάιλ της Αλαμπάμα. Μέχρι το τέλος του 2017, οι εγκαταστάσεις της Airbus στο Μομπάιλ αναμένεται να παράγουν τέσσερα αεροσκάφη το μήνα, τα περισσότερα από τα οποία θα δοθούν στους Αμερικανούς πελάτες των αερογραμμών της Airbus.

Από τα τέλη Απριλίου, η Delta πετάει  με στόλο 187 αεροσκαφών της Airbus, μεταξύ των οποίων 145 μέλη της οικογένειας A320 και 42 αεροσκάφη A330.