Η Juneyao Airlines έγινε σήμερα η πρώτη αεροπορική εταιρεία που επεκτείνει το Δίκτυο Star Alliance ως Connecting Partner. Σύμφωνα με το πρωτοποριακό μοντέλο συνεργασίας της Συμμαχίας, η αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Σαγκάη προσφέρει πλέον στους επισκέπτες της Star Alliance νέες ευκαιρίες ανταπόκρισης πτήσεων, μέσω των δύο αεροδρομίων της Σαγκάης –το Pudong International και το Hongqiao International. Θα προσφέρεται επίσης η υπηρεσία ενιαίας διαδικασίας επιβίβασης (through check-in) σε όλους τους επιβάτες που συνδέονται μέσω Σανγκάης, και οι επιβάτες της Star Alliance με Gold Status οι οποίοι ταξιδεύουν σε πτήσεις με ανταπόκριση, θα απολαμβάνουν τα ακόλουθα προνόμια στην Juneyao Airlines:

  • Πρόσβαση στους Χώρους Lounge
  • Fast Track Security
  • Πρόσθετες Αποσκευές
  • Προτεραιότητα στο Check-in
  • Προτεραιότητα στην Επιβίβαση
  • Προτεραιότητα Standby
  • Προτεραιότητα στην Παράδοση Αποσκευών

«Με την Juneyao Airlines ως Connecting Partner, πέτυχαμε δύο σημαντικούς στόχους. Πρώτον, ως συμμαχία, μπορούμε να προσφέρουμε στις περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες έναν ελκυστικό τρόπο σύνδεσης με το παγκόσμιο δίκτυό μας, χωρίς να απαιτείται η πλήρης ένταξή τους στη συμμαχία. Μελλοντικά, αυτό θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε στρατηγικά το δίκτυό μας. Δεύτερον, με την Juneyao Airlines, ενισχύουμε τη θέση μας στην αγορά της Σαγκάης, μίας πόλης που εξυπηρετείται ήδη από 17 εκ των εταιρειών-μελών μας, και η οποία θα προσφέρει πλέον πολύ καλύτερη ανταπόκριση στους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. Jeffrey Goh, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance.

Οι αερογραμμές-μέλη της Star Alliance Air Canada, Air China*, Air India, Air New Zealand, ANA*, Asiana*, Austrian, Ethiopian Airlines, EVA Air*, Lufthansa, SAS, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, SWISS, THAI, Turkish Airlines και United εκτελούν περισσότερες από 1.600 εβδομαδιαία δρομολόγια (874 εβδομαδιαίες πτήσεις εσωτερικού και 811 εβδομαδιαίες διεθνείς πτήσεις) από και προς την κινεζική μητρόπολη, εξυπηρετώντας 64 προορισμούς (25 εσωτερικούς και 396 διεθνείς) σε 19 χώρες. Η Juneyao Airlines προσφέρει πλέον στους πελάτες της Star Alliance τη δυνατότητα ανταπόκρισης με περισσότερες από 1.700 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 69 προορισμούς σε οκτώ χώρες και περιοχές, μέσω της Σαγκάης.

«Στην 11ετή ιστορία μας, έχουμε εξελιχθεί σε μία μεσαίου μεγέθους αεροπορική εταιρεία που διαθέτει στόλο 62 αεροσκαφών, τύπου Airbus A320. Το γεγονός ότι η Star Alliance μας επέλεξε ως Connecting Partner για την παροχή πρόσθετης ανταπόκρισης μέσω της Σαγκάης, αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσής μας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Ελπίζουμε ότι οι πελάτες της Star Alliance θα απολαύσουν τη φιλοξενία μας», δήλωσε ο κ. Wang Junjin, Πρόεδρος της Juneyao Airlines.

Το Μοντέλο Connecting Partner έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους περιφερειακούς, χαμηλού κόστους ή υβριδικούς αερομεταφορείς να συνδέονται με το δίκτυο της Star Alliance χωρίς να χρειάζεται να γίνουν πλήρη μέλη της Συμμαχίας. Αυτή η συνεργασία προσφέρει στους επιβάτες ακόμη μεγαλύτερο φάσμα επιλογών για δρομολόγια σε πάνω από 1.300 αεροδρόμια που εξυπηρετούνται από τις 28 εταιρείες-μέλη της εταιρείας. Οι συνεργαζόμενοι Connecting Partners υπόκεινται σε ενδελεχή αξιολόγηση και υποχρεούνται να εφαρμόζουν και να τηρούν τα υψηλά λειτουργικά πρότυπα που απαιτεί η Star Alliance.

Οι Connecting Partners μπορούν να συνάψουν διμερείς εμπορικές συμφωνίες με επιλεγμένες αερογραμμές-μέλη της Star Alliance, που ενδέχεται να περιλαμβάνουν ακόμη και προνόμια του Προγράμματος Τακτικών Επιβατών (Frequent Flyer Programme). Στην περίπτωση της Juneyao Airlines, οι τακτικοί επιβάτες των εταιρειών Air Canada, Air China, EVA Air, Singapore Airlines και United θα μπορούν να «κερδίζουν και να ξοδεύουν μίλια» όταν ταξιδεύουν με την κινεζική αεροπορική εταιρεία.

 

* αυτές οι αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν και τα δύο αεροδρόμια (Hongqiao και Pudong). Όλες οι υπόλοιπες εξυπηρετούν μόνο το αεροδρόμιο Pudong.