Η Pagani και η Airbus ανακοίνωσαν ότι ένωσαν τις δυνάμεις τους για το πρότζεκτ του σχεδιασμού μιας καμπίνας επιχειρηματικού αεροσκάφους, με την ονομασία «Infinito».

Ήταν απλώς θέμα χρόνου μέχρι μια μεγάλη εταιρεία όπως είναι η Airbus, να αναζητήσει τις ικανότητες του σχεδιασμού της Pagani για κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα, όπως μπορεί να περιμένει ο καθένας, προφανώς και είναι αξιομνημόνευτο.

Συνεχίζοντας με τη φιλοσοφία της Pagani «η τέχνη και η επιστήμη μπορούν να πορευτούν μαζί» αυτή η απαράμιλλης τεχνικής και αισθητικής καμπίνα χρησιμοποιεί συνθετικά υλικά που δεν έχουμε ξαναδεί να χρησιμοποιούνται σε αεροσκάφος, όπως για παράδειγμα το Carbo Titanium.

Το τζετ που επελέγη ως το αεροσκάφος για την πρεμιέρα της συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι ένα Airbus ACJ320 που λέγεται ότι διαθέτει την πιο φαρδιά και ψηλή καμπίνα στα αεροσκάφη επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Αλλά η καμπίνα «Infinito» πηγαίνει τα πράγματα ακόμα παραπέρα, με καμπύλες εμπνευσμένες από τη φύση που σχηματίζουν ένα μονοπάτι στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροσκάφους και που μπορεί να αλλάξει από αδιαφανές σε διαφανές με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σχέδιο και επιλογή υλικών που αποσκοπούν να αντικατοπτρίζουν το συνδυασμό της τέχνης και της επιστήμης που πετύχαινε ο Leonardo Da Vinci, όπως λένε οι δύο συνεργάτες. Κι ενώ οι στιλίστες της Pagani προχωρούσαν στον αρχικό σχεδιασμό, την ίδια στιγμή που οι σχεδιαστές της Airbus επιβεβαίωναν ότι όλες αυτές οι ιδέες ήταν συμβατές με το αεροσκάφος.

«Εφαρμόζοντας την αναγεννησιακή πινελιά μας στις ευρύτερες επιφάνειες των επιχειρηματικών τζετ της Airbus είναι το ξεκίνημα ενός συναρπαστικού, νέου εγχειρήματος για εμάς», δήλωσε ο ίδιος ο Horacio Pagani.