Μνημόνιο Κατανόησης υπέγραψε η Airbus με την Κίνα για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της αεροπορίας και της αεροδιαστημικής, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία τους.

Το μνημόνιο Κατανόησης υπεγράφη στο Βερολίνο από τον Fabrice Brégier, Κύριο Εμπορικό Λειτουργό της Airbus και Πρόεδρο Εμπορικών Αεροσκαφών, και τον He Lifeng, Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) της Κίνας.

Η συμφωνία αυτή ενδυναμώνει και εμβαθύνει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία ανάμεσα στην Airbus και την κινεζική αεροπορική βιομηχανία σε διάφορους τομείς. Βασισμένες σε ήδη στέρεα θεμέλια, η Airbus και η Κίνα θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων και την τεχνολογική καινοτομία στην χώρα, προωθώντας παράλληλα, την ένταξη των κινέζων προμηθευτών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της Airbus.

«Η επιτυχία της βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ της Airbus και της Κίνας αποτελεί ένα μοντέλο υψηλής τεχνολογίας και κερδοφόρου συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης», δήλωσε ο Fabrice Brégier,  «Μαζί με τους κινέζους εταίρους μας, είμαστε σίγουροι για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και ευκαιριών και προσβλέπουμε σε μια ακόμα βαθύτερη και ευρύτερη εταιρική σχέση», συμπλήρωσε.

Η συνεργασία μεταξύ της Airbus και της Κίνας έχει ήδη επεκταθεί. Το κέντρο ολοκλήρωσης και παράδοσης αεροσκαφών Tianjin A330 θα παραδώσει το πρώτο του αεροσκάφος το Σεπτέμβριο του 2017, και η τελική γραμμή ολοκλήρωσης της οικογένειας A320 της Ασίας, θα ξεκινήσει με το έργο συναρμολόγησης του A320neo, μέχρι τα τέλη του 2017.

Και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών ενισχύοντας την αεροπορία της Κίνας, με την αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων όπως το περιβάλλον, διευρύνοντας παράλληλα την εταιρική σχέση, ώστε να συμπεριληφθούν τομείς όπως τα ελικόπτερα.