Η Airbus παρουσίασε τη μελέτη για το νέο A380… το “αναβαθμισμένο” A380plus.

Το νέο αεροσκάφος θα είναι αεροδυναμικά βελτιωμένο με νέα, μεγάλα πτερύγια, ενώ υπόσχεται εξοικονόμηση καυσίμου μέχρι και 4%. Σύμφωνα με την εταιρεία, η καμπίνα των επιβατών έχει επίσης βελτιωθεί, έτσι ώστε να παρέχονται 80 επιπλέον θέσεις, «χωρίς μείωση της άνεσης».

Ο Τζον Λίχι, επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, σημείωσε ότι «Το A380plus είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσφέρουμε ακόμα καλύτερη οικονομία και βελτιωμένη επιχειρησιακή επίδοση ταυτόχρονα».

Η εταιρεία υπολογίζει πως, συνολικά, οι αλλαγές αυτές θα επιφέρουν μείωση κόστους 13% ανά θέση, σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση του αεροπλάνου.

Οι 497 επιβάτες είναι η μέση χωρητικότητα των σημερινών A380. Με τα νέα δεδομένα, ο μέσος αριθμός των θέσεων θα είναι 575, επιφέροντας περισσότερα έσοδα στις αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Airbus θα προσφέρει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στους ελέγχους συντήρησης, κάτι που σημαίνει πως το αεροπλάνο θα πετά περισσότερο, μειώνοντας τα έξοδα συντήρησής του.

Επισημαίνεται ότι, το A380 είναι το μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο αεροπλάνο στον κόσμο που προσφέρει στους επιβάτες την ομαλότερη, πιο ήσυχη και πιο άνετη διαδρομή. Συνολικά, πάνω από 170 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ήδη απολαύσει την εμπειρία πτήσης με το αεροσκάφος A380, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Τέλος, σημειώνεται ότι κάθε δύο λεπτά, ένα A380 απογειώνεται ή προσγειώνεται κάπου στον κόσμο.