Η CDB Aviation Leasing Finance DAC (CDB Aviation) στο Δουβλίνο είναι ο πιο πρόσφατος πελάτης της Airbus για το A320neo, υπογράφοντας μνημόνιο κατανόησης (MoU) για 45 αεροσκάφη, από τα οποία τα 30 αεροσκάφη είναι A320neos και A321neos είναι τα υπόλοιπα.

«Επενδύουμε στο A320neo επειδή πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από ένα τόσο προηγμένο αεροσκάφος. Αυτά τα αεροσκάφη θα ενισχύσουν το γενικό χαρτοφυλάκιο των αεροσκαφών μας και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πελατειακής μας βάσης », δήλωσε ο Peter Chang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CDB Aviation. «Σήμερα, η πλατφόρμα χρηματοδοτικής μίσθωσης που κατέχουμε, βασίζεται σε μια ισχυρή πηγή χρηματοδότησης, ισχυρή ομάδα με παγκόσμια εμβέλεια», συμπλήρωσε.

«Είναι ευχάριστο να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την CDB Aviation. Αυτή είναι μια ακόμη έγκριση από την κοινότητα του εκμισθωτή για το NEO και παίρνει την πελατειακή μας βάση NEO πάνω από 90», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Airbus, John Leahy. «Η λίστα παραγγελιών μας για την οικογένεια A320neo αυξάνεται εβδομαδιαίως, καθώς το 60% της αγοράς αποδεικνύει ότι είναι το αεροσκάφος που επιλέγει» σημείωσε.

Η οικογένεια A320neo ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων νέας γενιάς και Sharklets, οι οποίες μαζί παρέχουν εξοικονόμηση καυσίμου τουλάχιστον 15% κατά την παράδοση και 20% μέχρι το 2020. Με περισσότερες από 5.000 παραγγελίες από περισσότερους από 90 πελάτες από την κυκλοφορία του το 2010, η οικογένεια έχει κατακτήσει περίπου το 60% της αγοράς.