Δέκα αεροσκάφη Airbus A321LR θα ενταχθούν στο στόλο της καναδικής αεροπορικής εταιρείας Air Transat.

Έτσι η εταιρεία θα γίνει ο πρώτος βορειοαμερικανικός αερομεταφορέας εκμετάλλευσης αεροσκαφών μονού διαδρόμου στον κόσμο.

Η Air Transat θα μισθώσει τα αεροσκάφη μέσω συμφωνίας με την AerCap και θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του το 2019.

Το A321LR βασίζεται στην επιτυχία του A321neo, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από το 80% του μεριδίου αγοράς με περισσότερες από 1.400 παραγγελίες μέχρι σήμερα. Η κατηγορία LR επεκτείνει την εμβέλεια του αεροσκάφους σε 4.000 ναυτικά μίλια και συνεπάγεται μείωση κατά 30% του λειτουργικού κόστους σε σύγκριση με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του.

«Αυτό είναι ένα ιδανικό αεροσκάφος για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, και ειδικά για έναν μεταφορέα όπως η Air Transat», δήλωσε ο John Leahy, Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργών Airbus. «Παρέχει στους χειριστές μια πολύ αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή σύγχρονη επιλογή για τις διατλαντικές διαδρομές τους και προσβλέπουμε και άλλοι βορειοαμερικανικοί μεταφορείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Air Transat».

Το A321LR επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε νέες αγορές μακρινών αποστάσεων που προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμες. Ακόμη, με 206 επιβάτες σε μια τυπική διάταξη δύο κατηγοριών, το A321LR προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε επιβάτη να μεταφέρει μέχρι τρεις τσάντες.