Η Airbus παρέδωσε το 100ο A350 XWB, στην China Airlines, μόλις 30 μήνες μετά την πρώτη παράδοση του πιο σύγχρονου αεροσκάφους ευρείας ατράκτου στον κόσμο, τον Δεκέμβριο του 2014.

«Το 100ο A350 XWB έρχεται καθώς φτάνουμε στην ταχύτερη πλατφόρμα παραγωγής ευρείας ζώνης, σε πορεία για να επιτύχουμε τον στόχο των 10 παραδόσεων A350 το μήνα μέχρι το τέλος του 2018», δήλωσε ο Fabrice Bregier, COO της Airbus και President Commercial Aircraft. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που προσφέρουμε τα αεροσκάφη του σήμερα στον μακροχρόνιο πελάτη μας China Airlines. Το A350 θέτει νέα πρότυπα για αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων από την άποψη της απόδοσης και της άνεσης, και αποτελεί το τέλειο αεροσκάφος για την China Airlines για να επεκτείνει το δίκτυο μακρινών αποστάσεων», συμπλήρωσε.

«Η China Airlines είναι στην ευχάριστη θέση να λάβει το 100ο XWB A350», δήλωσε ο Nuan-shuan Ho, πρόεδρος της China Airlines. «Αυτό το αξιόλογο νέο αεροσκάφος δεν έχει μόνο συναντήσει, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας σε κάθε επίπεδο. Αυτό περιλαμβάνει την αποδοτικότητα της λειτουργίας, τη μείωση των μεταβολών της κατανάλωσης καυσίμου και τα πρότυπα άνεσης που προσφέρει στους επιβάτες μας, κατά την πτήση. Η παγκόσμια ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια θα συνεχίσει να αυξάνεται έντονα, ειδικά σε μεγάλες διαδρομές που συνδέουν την Ασία με την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Το A350 XWB είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του στόλου μας και θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη του δικτύου διαδρομών μακρινών αποστάσεων» πρόσθεσε ο πρόεδρος της China Airlines.

Μέχρι σήμερα, το A350 έχει παραδοθεί σε 14 αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως και φέρει ένα εξαιρετικό λειτουργικό ποσοστό αξιοπιστίας 99%, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο σε αυτό το πρώιμο στάδιο του προγράμματος», προσθέτει ο Fabrice Bregier.

Το A350 XWB διαθέτει τον τελευταίο αεροδυναμικό σχεδιασμό, την άτρακτο και τις φτερούγες από ανθρακονήματα, καθώς και νέους κινητήρες Rolls-Royce με οικονομία καυσίμου. Μαζί, αυτές οι τελευταίες τεχνολογίες μεταφράζονται σε ασυναγώνιστα επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, με μείωση κατά 25% της καύσης και των εκπομπών ρύπων και σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Ως ιδρυτικό μέλος του εμπορικού σήματος καμπίνας “Airspace by Airbus“, η καμπίνα του A350 XWB παρέχει στους επιβάτες και τα πληρώματα την καλύτερη άνεση, ευελιξία και τεχνολογία.

Το A350-1000 είναι το νέο μέλος της οικογένειας A350 XWB και επωφελείται από το υψηλό επίπεδο ομοιότητάς του με το A350-900. Η πιστοποίηση του A350-1000 και η πρώτη του παράδοση σε πελάτη , αναμένεται κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Προς το παρόν εκτελεί εντατική και επιτυχημένη εκστρατεία πτητικών δοκιμών.

Μέχρι σήμερα, η Airbus έχει καταγράψει συνολικά 847 σταθερές παραγγελίες για το A350 XWB από 45 πελάτες παγκοσμίως, καθιστώντας το ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη.