Η AirAsia έχει παραλάβει το πρώτο A320neo που συναρμολογήθηκε στην τελική συνέλευση Airbus Line Asia (FALA), σε ειδική τελετή στην Τιεντζίν της Κίνας.

Το αεροσκάφος, που τροφοδοτείται από κινητήρες CFM LEAP-1A, διαθέτει 186 θέσεις και είναι εξοπλισμένο με την καινοτόμο καμπίνα Space-Flex.

Η AirAsia είναι ο μεγαλύτερος πελάτης αεροσκαφών της οικογένειας A320 με παραγγελίες για 578 αεροσκάφη. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα αεροσκάφη Family 404 A320neo.

Ο Aireen Omar, Διευθύνων Σύμβουλος της AirAsia Berhad, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που λάβαμε το πρώτο Airbus A320neo που συναρμολογήθηκε πλήρως στην  Τιεντζίν της Κίνας και θα θέλαμε να συγχαρούμε την Airbus για την επίτευξη ακόμη πιο σημαντικού ορόσημου. Αυτό είναι επίσης ένα ορόσημο για εμάς στην AirAsia. Συνδέουμε 19 πόλεις με 59 δρομολόγια στην Μεγάλη Κίνα και έχουν πετάξει πάνω από 40 εκατομμύρια επιβάτες μέσα και έξω από την Κίνα από τον Απρίλιο του 2005, καθιστώντας τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας σε χωρητικότητα. Είμαστε σίγουρα υπερήφανοι που έχουμε αυτό το ιστορικό αεροσκάφος ως μέρος του στόλου μας».

«Πήραμε το πρώτο μας A320neo πέρυσι και αυτό είναι το 13ο Airbus A320neo που λαμβάνουμε για την ομάδα. Αυτό είναι 184ο αεροσκάφος που παραδόθηκε στην AirAsia από την Airbus. Καθώς επεκτείνουμε το δίκτυό μας και αναπτύσσουμε το στόλο μας, είναι σημαντικό να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή της επιχείρησής μας. Η AirAsia διαθέτει έναν από τους νεώτερους και πιο σύγχρονους στόλους του κόσμου με την οικογένεια Airbus A320. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το A320neo, το οποίο παρέχει εξοικονόμηση καυσίμων έως και 15% και επιπλέον απόσταση 500 ναυτικών μιλιών, γεγονός που μεταφράζεται σε χαμηλότερους ναύλους για τους καλεσμένους μας».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παραδίδω το πρώτο A320neo που έχει συναρμολογηθεί στην  Τιεντζίν στην AirAsia. Η AirAsia θα συνεχίσει να επωφελείται από το μοναδικό κοινότατο όλων των παραλλαγών της οικογένειας Airbus και να απολαμβάνει την αποτελεσματικότητα σε όλο τον υπάρχων στόλο της», δήλωσε ο Eric Chen, Πρόεδρος της Airbus Commercial Aircraft China. «Η παράδοση του NEO αποτελεί ένα ορόσημο για την γραμμή τελικής συναρμολόγησης στην Ασία, η οποία θα βοηθήσει στην ικανοποίηση της έντονης ζήτησης των πελατών μας στην Κίνα και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».