Η Airbus και η JAL συνεργάζονται και διερευνούν τα οφέλη των τεχνολογιών μεικτής πραγματικότητας στη μηχανική, και στην εκπαίδευση του πληρώματος για τις λειτουργίες των αεροσκαφών.

Η Airbus, σε συνεργασία με τις εταιρείες Japan Airlines (JAL) και JAL Engineering (JALEC), έχει αναπτύξει μια πρωτότυπη εφαρμογή που υποστηρίζει νέες εκπαιδευτικές λύσεις, αξιοποιώντας την “Mixed Reality”, την πιο εξελιγμένη τεχνολογία παγκοσμίως, τα Microsoft HoloLens και τα συναρπαστικά ακουστικά.

Αυτό θα επιτρέψει στην κοινότητα των αεροπορικών εταιρειών να επωφεληθεί από οικονομικά αποδοτικές και εξαιρετικά βελτιωμένες λύσεις κατάρτισης και επιχειρησιακής λειτουργίας, επεκτείνοντας τα, διαθέσιμα μέχρι σήμερα, όρια.

Τα HoloLens και τα εμβληματικά ακουστικά παρέχουν πρόσβαση στα ψηφιακά δεδομένα του αεροσκάφους, τα οποία μπορούν να προβληθούν από οποιαδήποτε οπτική γωνία για την εκτέλεση συγκεκριμένων διαδικασιών.

Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία φέρνει νέα δεδομένα, καθώς οι χρήστες μπορούν να μάθουν από οπουδήποτε, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας του αεροσκάφους, μέσω ενός ολογραφικού οδηγού ή διαδραστικού, κοινόχρηστου εικονικού συστήματος 3D.

«Η Airbus και ο αερομεταφορέας JAL συνεργάστηκαν και συνδύαζαν υψηλή τεχνογνωσία και από τις δύο πλευρές για την καινοτομία αυτή, κάνοντας ένα βήμα μπροστά σε μια νέα νέα εποχή κατάρτισης. Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας θα θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά την κατάρτιση για τη βιομηχανία», δήλωσε ο Yuji Akasaka, Διευθύνων Σύμβουλος Μηχανικής & Συντήρησης και Πρόεδρος της JAL Engineering.

Ο Stéphane Ginoux, Πρόεδρος της Airbus Japan, «Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την JAL και την JAL Engineering, θα φέρει σημαντική αξία σε όλες τις δραστηριότητές μας. Θα αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα και την εργασιακή μας μεθοδολογία».

Η Airbus έγινε πρόσφατα ένας από τους σπάνιους βιομηχανικούς παίκτες που έγινε μέλος του Microsoft Partner Program Mixed Reality. Ως εκ τούτου, η τεχνογνωσία της Airbus στην Mixed Reality δεν αναγνωρίζεται μόνο αλλά πιστοποιείται από τη Microsoft, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να κατασκευάσει και να εκμεταλλευτεί τη Mixed Reality, εξ ονόματος της Microsoft.

Το 2013, η JAL υπέγραψε συμφωνία αγοράς για 31 αεροσκάφη A350 XWB (18 A350-900 και 13 A350-1000), καθώς και επιλογές για 25 επιπλέον αεροσκάφη. Η παράδοση του πρώτου A350 XWB στην αεροπορική εταιρεία προγραμματίζεται το 2019.

Η Airbus σχεδιάζει να προσφέρει “HoloLens” για ορισμένα επιλεγμένα σενάρια εκπαίδευσης σε αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της JAL με την εισαγωγή του A350 XWB.