Η China Airlines της Ταϊβάν έχει γίνει η δεύτερη αεροπορική εταιρεία που συμμετέχει σε πρόγραμμα για τη χρήση ενός συνδυασμού παραδοσιακών καυσίμων και βιοκαυσίμων, για την τροφοδοσία αεροσκαφών για πτήσεις από την Airbus.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι το δέκατο Α350-900 για την China Airlines, το οποίο εγκατέλειψε το κέντρο παράδοσης του κατασκευαστή στην Τουλούζη σήμερα, για το νέο σπίτι του στην Ταϊπέι, με 10% μείγμα βιώσιμου καυσίμου στις δεξαμενές του.

Η επιλογή βιώσιμων καυσίμων για πτήσεις παράδοσης έχει αναπτυχθεί από την Airbus σε συνεργασία με την Air Total, την αεροπορική θυγατρική της παγκόσμιας επιχείρησης ενέργειας. Για την αποθεματοποίηση του φιλικού προς το περιβάλλον προϊόντος, η Air Total έχει εγκαταστήσει τον πρώτο σταθμό βιοκαυσίμων που βρίσκεται δίπλα στο κέντρο παράδοσης της Airbus στην Τουλούζη. Συνολικά 21 αεροσκάφη έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής από την Airbus από τότε που εγκαινιάστηκε η εγκατάσταση το Μάιο του 2016.

«Η China Airlines είναι περήφανη που έχει παραλάβει το πρώτο της αεροσκάφος για να τροφοδοτηθεί μερικώς από βιώσιμα βιοκαύσιμα», δήλωσε ο πρόεδρος της China Airlines Hoan Nuan-Hsuan. «Αυτό αντικατοπτρίζει τη σαφή δέσμευσή μας να μειώσουμε τον αντίκτυπο της αεροπορίας στο περιβάλλον και να είμαστε μεταξύ αυτών των αεροπορικών εταιρειών που οδηγούν τον τρόπο χρήσης εναλλακτικών πηγών καυσίμων. Με το A350 XWB στο στόλο μας, ήδη μειώνουμε σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με τη χρήση νέων βιοκαυσίμων».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την China Airlines στο πρόγραμμα βιώσιμων καυσίμων μας», δήλωσε ο Frederic Eychenne, επικεφαλής της New Energies στην Airbus. «Η σημερινή παράδοση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα βιοκαύσιμα αποτελούν πραγματικότητα σήμερα. Προχωρούμε προς την τακτική χρήση νέων και βιώσιμων πηγών ενέργειας στη βιομηχανία μας, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων της διεθνούς κοινότητας πολιτικής αεροπορίας».

Εκτός από την Τουλούζη, η Airbus εργάζεται τώρα για την εισαγωγή της χρήσης βιοκαυσίμων σε πτήσεις παράδοσης από τις εγκαταστάσεις της στο Αμβούργο, τη Γερμανία και το κινητό των ΗΠΑ. Οι πρώτες παραδόσεις από αυτές τις περιοχές πρόκειται να ξεκινήσουν το 2018. Η επιλογή θα διατεθεί αργότερα από την εγκατάσταση της εταιρείας στην Tianjin της Κίνας.

Αντανακλώντας την ισχυρή δέσμευσή της για οικολογική αποδοτικότητα, η Airbus είναι ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει στους πελάτες της, την επιλογή να παραδίδουν νέα αεροσκάφη με ένα μείγμα βιώσιμων καυσίμων. Στο πλαίσιο της ευρύτερης περιβαλλοντικής στρατηγικής της, η Airbus σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειές της, συνεργαζόμενη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα των βιοκαυσίμων.