Την πρωτιά πήρε η Airbus από την Boeing, κερδίζοντας το ρόλο του ηγέτη στην παγκόσμια αγορά, όσον αφορά στις παραγγελίες αεροσκαφών, για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων ανέφερε ότι οι καθαρές παραγγελίες μετά τις ακυρώσεις αυξήθηκε κατά 52% σε 1.109 αεροσκάφη το 2017, σε σχέση με 912 που είχε η Boeing. Χωρίς την αναπροσαρμογή που έγινε για να ληφθούν υπόψη οι ακυρώσεις, οι χονδρικές παραγγελίες της Airbus ήταν 1.229, σε σχέση με 1.053 της Boeing.
Αφότου έφτασε σε κορύφωση το 2014, σύμφωνα με την Airbus η ζήτηση αεροσκαφών αυξάνεται πιο γρήγορα απ’ ότι αναμενόταν, αντικατοπτρίζοντας την πιο έντονη αεροπορική κίνηση καθώς οι οικονομίες ανά το παγκόσμιο αυξάνουν ταχύτητα.
«Η αγορά είναι απλώς πιο ισχυρή παντού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus Τζον Λίχι.
Η Airbus επιβεβαίωσε ότι ο βασικός της στόχος για το 2017 για πάνω των 700 παραδόσεις έχει επιτευχθεί αφού έχει παραδώσει 718 αεροσκάφη σε πελάτες εντός του έτους, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με τις παραδώσεις του 2016.
Παρόλα αυτά, η Boeing παρέμεινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών για έκτο συνεχόμενο χρόνο με το ρεκόρ των .