Μειώθηκαν οι παραδόσεις ελικοπτέρων και οι νέες παραγγελίες, λόγω της συνεχιζόμενης ήπιας απόδοσης του κλάδου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Airbus.

Συγκεκριμένα, η ανταγωνιστική εταιρεία της Boeing στην αγορά εμπορικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε 409 ελικόπτερα το 2017, αφού είχε παραδώσει 418 αεροσκάφη στο περασμένο έτος.

Οι καθαρές παραγγελίες ανήλθαν σε 335 ελικόπτερα, αριθμός μειωμένος από τα 353 το 2016. Η επίδραση αντισταθμίστηκε από την αύξηση των κρατήσεων για μεγαλύτερα, πιο προσοδοφόρα μοντέλα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε 54 παραγγελίες για το μοντέλο της Super Puma αρχικά από κυβερνητικούς αγοραστές και ότι είχε δεχθεί 19 συμφωνίες για το μεσαίου μεγέθους Η175.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Helicopter, Guillaume Faury ανακοίνωσε ότι η μονάδα ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων μετά από την ολοκλήρωση ενός προηγούμενου προγράμματος αποδοτικότητας που ξεκίνησε το 2014.

Η προηγούμενη προσπάθεια επέτρεψε στην εταιρεία να “γίνει πιο ισχυρή και πιο ευέλικτη”, τόνισε.

Η Airbus τόνισε πως εξασφάλισε επίσης συμφωνίες για 168 ελικόπτερα μικρότερου τύπου και έκλεισε το περασμένο έτος με ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών για 692 rotorcraft, μετά από 15 ακυρώσεις συμβάσεων.

Σημειώνεται ότι ήταν λιγότεροι οι καταναλωτές που εγκατέλειψαν τα συμβόλαιά τους το 2017, σηματοδοτώντας την υποχώρηση της αναταραχής που έχει πλήξει τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.