Η Airbus καλείται να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα μία σειρά από γεγονότα που δείχνουν ότι τα πράγματα δε λειτουργούν ομαλά στην εταιρεία.

Ο αεροναυπηγικός κολοσσός βιώνει μία περίοδο όπου έρχεται αντιμέτωπη με νομικές περιπέτειες, καθώς και με μία άτυπη κόντρα μεταξύ των βασικών μετόχων της, δηλαδή του Βερολίνου και του Παρισιού, για το ποιος θα κάνει υπερισχύσει, αναγκάζεται να παγώσει μέρος των παραδόσεων του A320neo.

Όπως ανακοίνωσε η Airbus, υπολογίζει πως υπάρχει πρόβλημα στο 30% των αεροσκαφών Α320neo με κινητήρες νέας γενιάς Pratt&Whitney. Ήδη από τις 11 Φεβρουαρίου, η ινδική αεροπορική εταιρεία IndiGo, ο κορυφαίος πελάτης της Airbus, είχε αποκαλύψει ότι έχει καθηλώσει όσα αεροσκάφη φέρουν τους συγκεκριμένους κινητήρες, καθώς και ότι έχει παγώσει η παράδοση νέων.

Παράλληλα, η εταιρεία επιχειρεί να αφήσει πίσω της το πολύκροτο σκάνδαλο με την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στην Αυστρία.

Σημειώνεται ότι κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 81,25 εκατ. ευρώ για να κλείσει η σχετική έρευνα των αρχών στη Γερμανία, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στην Αυστρία.