Οι κριτές σε έναν κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας ύψωσαν τα ποτήρια τους, στην oneworld, αναδεικνύοντάς την, καλύτερη αεροπορική συμμαχία για τα κρασιά που σερβίρονται από τις αεροπορικές εταιρείες των κρατών μελών της, για ένατη συνεχή χρονιά.

Τα βραβεία Cellars in the Sky, βρίσκονται στο 32ο έτος λειτουργίας τους και διοικούνται από τον Business Traveler, την πολυεθνική ομάδα περιοδικών, σε συνεργασία με την International Wine Challenge.

Τα βραβεία του 2017 παρουσιάστηκαν σε τελετή στο ιστορικό Trinity House του Λονδίνου, μετά από τυφλές γευστικές δοκιμές από μια ομάδα τεσσάρων κορυφαίων εμπειρογνωμόνων εκατοντάδων κρασιών που σερβίρονται σε μακρινές πτήσεις, από 32 αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η oneworld είναι ο σημερινός κάτοχος των έξι από τους κορυφαίους, διεθνώς αναγνωρισμένους τίτλους “καλύτερης αεροπορικής συμμαχίας”.

Οι αεροπορικές εταιρείες της οneworld είχαν επίσης “υψηλές πτήσεις” στα βραβεία του Cellar in the Sky 2017.

Η Qantas έλαβε τρία χρυσά μετάλλια, το “Best First Class White”, το “Best First Class Cellar” και το “Best Fortified Business/ Dessert Wine”.

Η Cathay Pacific και η Malaysia Airlines μοιράστηκαν από κοινού το χρυσό μετάλλιο για το “Best First Class Sparkling”.

Οι American Airlines, British Airways, Finnair, Japan Airlines, Qatar Airways και SriLankan Airlines τιμήθηκαν επίσης με ασημένια και χάλκινα μετάλλια.

Οι κριτές ήταν γνώστες του κόσμου του κρασιού, υπό την ηγεσία του συμπροέδρου της  “International Wine Challenge”, Charles Metcalfe.

Πέρυσι, οι αεροπορικές εταιρείες του Oneworld χρειάστηκαν περίπου 30 εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2,5 εκατομμυρίων μπουκαλιών σαμπάνιας.

Συμπεράσματα όσον αφορά στη συμμαχία:

  • Η Qantas είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής του κρασιού στην Αυστραλία, συνεργαζόμενη με περισσότερους από 150 οινοπαραγωγούς της Αυστραλίας.
  • Η British Airways προσφέρει μια επιλογή τριών ειδών σαμπάνιας και επτά διαφορετικών κρασιών στους επιβάτες της First Class και πέντε στο Club World (Longhaul Business Class).
  • Πολλές αεροπορικές εταιρείες που είναι μέλη του Oneworld προσφέρουν τα δικά τους αλκοολούχα και μη αλκοολούχα κοκτέιλ.
  • Η Cathay Pacific έχει ετοιμάσει τη δική της μπύρα, Betsy, παρασκευασμένη για να είναι ιδανική σε 36.000 πόδια.
  • Η British Airways παρασκεύασε το δικό της τζιν.
  • Οι αεροπορικές εταιρείες μέλη του οneworld επικεντρώνονται επίσης στα μη αλκοολούχα ποτά. Μεταξύ αυτών, η Finnair σερβίρει ένα εκατομμύριο λίτρα χυμού βατόμουρου, ποτό με υπογραφή της Φινλανδίας, ενώ η Qantas σερβίρει καφέ barista στα περισσότερα από τα σαλόνια της.