Η SAS Group, έχει υπογράψει παραγγελία για 35 αεροσκάφη A320neo, ενώ θα μισθώσει 15 επιπλέον A320neos από εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Αυτή η νέα στρατηγική δέσμευση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα οδηγήσει τη SAS στο να γίνει ένας αερομεταφορέας της Airbus με την οικονομικά αποδοτική οικογένεια A320 για τις κύριες δραστηριότητές της στην Ευρώπη, καθώς και για τις επεκτεινόμενες εγχώριες υπηρεσίες της στη Σκανδιναβία.

Τα νέα μοντέλα A320neo θα ενταχθούν στο στόλο της Airbus, που περιλαμβάνει 56 αεροσκάφη (8 αεροσκάφη A340, 8 αεροσκάφη A330 και 40 A320 οικογενείας). Η επιλογή του κινητήρα θα ανακοινωθεί αργότερα από την αεροπορική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η SAS είναι πελάτης της Airbus από το 1980.

«Πριν από λίγο καιρό, ξεκινήσαμε να μπαίνουμε στην υπηρεσία του ολοκαίνουριου Airbus A320neos και από τότε έχουμε λάβει πολύ θετική ανταπόκριση από τους πελάτες μας. Είμαι, λοιπόν, ευτυχής που μέσω αυτής της εντολής μπορούμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε και να επενδύουμε στην προσφορά των πελατών μας και, ως εκ τούτου, στο μέλλον της SAS. Δημιουργούμε επίσης για πρώτη φορά έναν στόλο ενιαίου τύπου και πιο αποδοτικό. Η παραγγελία των 50 Airbus A320neo μας δίνει πρόσβαση στα πιο αποδοτικά αεροσκάφη της αγοράς, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να βελτιώσουμε περαιτέρω την επιχειρησιακή μας απόδοση και να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις εκπομπές που επηρεάζουν το κλίμα», σημειώνει ο Rickard Gustafson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SAS.

«Είμαστε περήφανοι για αυτή την επαναλαμβανόμενη δέσμευση της SAS. Το A320neo θα συμπληρώσει τον υφιστάμενο στόλο της Airbus της, με την ασυναγώνιστη απόδοση καυσίμου, το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είναι η ιδανική επιλογή για την SAS, για την αντικατάσταση των αεροσκαφών της παλαιότερης γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από τους επιβάτες της SAS θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την καλύτερη άνεση στους αιθέρες», δήλωσε ο Eric Schulz, Chief Commercial Officer, Airbus Commercial Aircraft.

Η οικογένεια A320neo ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων νέας γενιάς και Sharklets, οι οποίοι μαζί παρέχουν εξοικονόμηση καυσίμου τουλάχιστον 15% κατά την παράδοση και 20% μέχρι το 2020. Με περισσότερες από 6.000 παραγγελίες από 99 πελάτες, το A320neo καταλαμβάνει σχεδόν το 60% του μεριδίου αγοράς.