Προκειμένου να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση στην αγορά για την εκπαίδευση πιλότων στην Ευρώπη, όπου θα χρειαστούν 94.000 νέοι πιλότοι τα επόμενα 20 χρόνια, η Airbus αποφάσισε να ανοίξει τη δική της ακαδημία πτήσεων και να επεκτείνει την προσφορά των υπηρεσιών της.

Η Airbus Flight Academy Europe, που εδρεύει στο Angoulême της Γαλλίας, θα χρησιμοποιήσει εκπαιδευτές της Airbus για να παραδώσει το πρόγραμμα κατάρτισης Pilot Cadet, που εγκρίθηκε από τον EASA στα τέλη του 2018, συμπληρώνοντας τις φάσεις εκπαίδευσης που είναι ήδη διαθέσιμες και παρέχονται στο υπάρχον εκπαιδευτικό δίκτυο σε 17 τοποθεσίες παγκοσμίως.

Η Airbus Flight Academy Europe στοχεύει να εκπαιδεύει έως και 200 ​​πιλότους ετησίως. Χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο στόλο αεροσκαφών, εξοπλισμένων με πλήρη τεχνολογία ψηφιακού πιλοτηρίου καθώς και με τους τελευταίους προσομοιωτές πτήσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εξοπλίσει τους σπουδαστές με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να γίνουν έτοιμοι πιλότοι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Airbus απευθύνεται σε αποφοίτους λυκείου ηλικίας άνω των 18 ετών παγκοσμίως. Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις εξ αποστάσεως και σε επιτόπιες εξετάσεις πριν να είναι επιλεχθούν για κατάρτιση, η οποία θα περιλαμβάνει 750 ώρες στο έδαφος και 200 ​​ώρες στον αέρα.