Το αεροπλάνο θεωρείται το πιο ασφαλές μέσο παγκοσμίως, ωστόσο αρκούσαν δύο πολύνεκρα δυστυχήματα για να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου ως προς το συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο και ιδιαίτερα ως προς την Boeing και τα αεροσκάφη της. Ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα εμπιστοσύνης προέκυψε με το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πτήσης.  

Σε συνέχεια αυτής της κατάστασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Dieter Zetsche δήλωσε την Τρίτη ότι το πρόβλημα με την ασφάλεια των αεροσκαφών της Boeing δείχνει πόσο δύσκολο είναι η τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης.

Ο Dieter Zetsche επιμένει στο πόσο σημαντικός είναι ο ψυχολογικός παράγοντας για να γίνει αποδεκτή μια ανάλογη αυτοματοποιημένη τεχνολογία στα αυτοκίνητα και τονίζει πως αρκεί ένα ατύχημα με ένα αυτόνομο όχημα για να τινάξει όλη την προσπάθεια στον αέρα.

Για το λόγο αυτό, λέει, η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να εισαγάγει σταδιακά στην καθημερινότητά μας τα αυτόνομα συστήματα, με τέτοιο τρόπο ώστε να οικοδομηθεί σταθερά από το ευρύ κοινό η αποδοχή της περίπλοκης τεχνολογίας που ενσωματώνεται στα συγκεκριμένα οχήματα.