Η Air Portugal, που εδρεύει στη Λισαβόνα, παρέλαβε το πρώτο από τα δώδεκα A321LR που έχει παραγγείλει, καθιστώντας την πρώτη αεροπορική εταιρεία που εκμεταλλεύεται έναν συνδυασμό στόλου από A330neo και A321LR.

Το A321LR είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και… επιδέξια μεγάλα αεροσκάφη στον κόσμο. Με κινητήρες CFM, το A321LR έχει διαμορφωθεί με 171 καθίσματα (16 επίπεδα Business, 48 ​​Eco Premium και 107 καθίσματα Ecomomy).

Ο συνδυασμός των A321LR και A330neo μέσα σε ένα μόνο στόλο δίνει τη δύναμη στην αεροπορική να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς.

“Χαιρετίζουμε την TAP Air Portugal που είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που αξιοποιεί τα οφέλη των A321LR και A330neo σε ένα κοινό στόλο. Το “Airbus NEO Midsize Aircraft” – ας τους αποκαλούμε “A-NMA’s”, είναι ένας κερδοφόρος συνδυασμός χωρίς προηγούμενο – πρωτοφανής χωρητικότητα και δυνατότητα για υπερατλαντικά ταξίδια με χαμηλό κόστος, όπως το A321LR, και ασυναγώνιστο κόστος μονάδας και ευελιξία για πραγματικά ατέρμονα δρομολόγια όπως το A330neo. Πάντα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία και την άνεση της καμπίνας στην κατηγορία τους “, δήλωσε ο Christian Scherer, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Airbus.