Η Fiji Airways «υιοθέτησε» το A350 XWB ως μέρος των σχεδίων επέκτασής της για τη διεύρυνση του διεθνούς δικτύου. Δύο αεροσκάφη A350-900 θα ενοικιάζονται από την DAE Capital στο Ντουμπάι, καθιστώντας τη Fiji Airways την πιο πρόσφατη εταιρεία και την DAE Capital τον πιο πρόσφατο πελάτη.

Το A350 XWB ήταν η απόλυτη επιλογή για την απρόσκοπτη ένταξη στον υφιστάμενο στόλο των τεσσάρων A330 της αεροπορικής εταιρείας. Η κοινή αναβάθμιση των A350 και A330 σημαίνει ότι οι πιλότοι που είναι εξειδικευμένοι στο A330 μπορούν ήδη να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για να λάβουν τα χειριστήρια του A350 XWB, υποβάλλοντάς τους μόνο σε “εκπαίδευση διαφορών”, πράγμα που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση κόστους και ευελιξία λειτουργίας.

Το αεροσκάφος διαθέτει με 33 θέσεις Business Class και 301 Economy Class, ενώ θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες μακρινών αποστάσεων μεταξύ Φίτζι, Αυστραλίας και ΗΠΑ και να παράσχει την ευκαιρία σε νέες πρόσθετες διαδρομές.

Το A350 XWB διαθέτει σύγχρονο αεροδυναμικό σχεδιασμό, άτρακτο και φτερά από ανθρακονήματα, καθώς και νέους κινητήρες Rolls-Royce με αποδοτικό καύσιμο. Μαζί, αυτές οι τελευταίες τεχνολογίες μεταφράζονται σε ασυναγώνιστα επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, με 25% μείωση της καύσης και των εκπομπών καυσίμων.