Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας, για την επιστροφή των Boeing 737 Max, σύμφωνα με την αμερικανική ρυθμιστική αρχή της αεροπορίας.

Δεν είναι δυνατόν να δοθεί ακριβής ημερομηνία για την επιστροφή τους, καθώς οι εργασίες είναι σε εξέλιξη σχετικά με τις διορθώσεις ασφάλειας στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος δεν μπορεί να επιστρέψει στην υπηρεσία, μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας εξετάζει επίσης και άλλες αλλαγές της Boeing, μια διαδικασία που δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Αύγουστο, όπως δήλωσε ο διευθυντής Patrick Ky σε συνέντευξή του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Boeing ολοκληρώνει ένα πρόγραμμα λογισμικού για μια δυσλειτουργία του συστήματος του ελέγχου πτήσης που συνδέεται με τα ατυχήματα που εμπλέκονται με τις αεροπορικές εταιρείες Lion Air και Ethiopian Airlines, καθώς και με την προτεινόμενη νέα εκπαίδευση πιλότων.

Συνολικά 346 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτά τα δύο ατυχήματα. Η Tui Airways και η Norwegian είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που επηρεάστηκαν από την καθήλωση των αεροσκαφών, αλλά και η Ryanair αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στην παραλαβή των αεροσκάφη 737 Max.