Το πρώτο A350 XWB παρέλαβε η Japan Airlines στη βάση της Airbus, στην Toulouse της Γαλλίας, παρουσία του Διευθυντή Εκπροσώπου και Προέδρου της εταιρείας, Yoshiharu Ueki, αλλά και του εμπορικού διευθυντή της Aibus, Christian Scherer.

Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος που παράγεται από την Airbus για την αεροπορική εταιρεία. Η εταιρεία έχει παραγγείλει ακόμα 30 αεροσκάφη A350 XWB μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δεκαοχτώ αεροσκάφη A350 XWB και δεκατρία A350-1000.

Το A350-900 αρχικά θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε υψηλής συχνότητας εσωτερικές διαδρομές, ενώ το A350-1000 που είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, θα πραγματοποιεί πτήσεις στο διεθνές δίκτυο μεταφορέων.

Το πρώτο αεροσκάφος θα πραγματοποιεί τη διαδρομή Χανέντα-Φουκουόκα, στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα χωρίζεται σε First, Buisness και Οικονομική θέση. Αξίζει να αναφερθεί πως η πτήση του πρώτου JAL A350-900 θα πραγματοποιηθεί με ένα μείγμα συμβατικού και συνθετικού καυσίμου, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα.

Το A350 XWB, που διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας αεροδυναμικό σχεδιασμό, καθώς και νέους κινητήρες με οικονομία καυσίμου, θα παρέχει ασυναγώνιστη επιχειρησιακή ευελιξία και αποδοτικότητα για όλα τα τμήματα της αγοράς μέχρι και μακρινές αποστάσεις 15,000 χιλιομέτρων.

Η καμπίνα του, που διαθέτει 2 διαδρόμους, είναι ιδιαίτερα διαμορφωμένη ώστε να προσφέρει στους επιβάτες και το πλήρωμα την πιο άνετη εμπειρία πτήσης.

Όλες αυτές οι καινοτομίες έχουν ως στόχο τη μείωση της καύσης των καυσίμων και των εκπομπών έως και 25%.