Η Qantas θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Αυστραλίας και Σικάγο από τις 20 Απριλίου 2020, με το ταξίδι σχεδόν 17 ωρών και 14.326 χλμ να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη επιβατική πτήση στον κόσμο.

Τα εισιτήρια κυκλοφόρησαν ήδη, ενώ η εναρκτήρια πτήση θα απογειωθεί από το Μπρίσμπεϊν στις 3.30μ.μ. τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2020.

Οι πτήσεις από Μπρίσμπεϊν – Σικάγο θα πραγματοποιούνται με το Boeing 787-9 Dreamliner και θα εκτελούνται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, αν και ο CEO της Qantas, Alan Joyce, λέει ότι “θα θέλαμε να φτάσουμε στις καθημερινές πτήσεις όσο πιο γρήγορα μπορούμε”.

Η πτήση QF85 της Qantas θα αναχωρεί από το Μπρίσμπεϊν στις 3:30 μ.μ. τη Δευτέρα, την Τετάρτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, φτάνοντας στο Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγου στις 4.40 μ.μ. την ίδια μέρα.

Η πτήση της επιστροφής QF86 θα ξεκινάει από το Σικάγο στις 9.50μμ τη Δευτέρα, την Τετάρτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ως πρώτη και μοναδική πτήση μεταξύ Αυστραλίας και Σικάγο, αυτή θα είναι μια πολύτιμη «μονοπωλιακή διαδρομή» για την Qantas.

Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν στο Σικάγο θα εξοικονομήσουν περισσότερες από έξι ώρες ταξιδιού, σε ταξίδι μετ ‘επιστροφής σε σύγκριση με τις πτήσεις μέσω του Λος Άντζελες, με το Μπρίσμπεϊν – Σικάγο να είναι η πρώτη και μοναδική πτήση προς το Σικάγο από την Αυστραλία.