Η British Airways ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη που σημειώθηκε στο σύστημα πληροφορικής της αεροπορικής εταιρείας και οι πτήσεις της επιστρέφουν σταδιακά σε ομαλή λειτουργία, αφότου οι επιβάτες υπέμειναν ακυρώσεις, καθυστερήσεις και ουρές αναμονής στα αεροδρόμια του Λονδίνου.

Σχεδόν 100 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ ακυρώθηκαν και άλλες 200 καθυστέρησαν, σύμφωνα με τους πίνακες ανακοινώσεων των δύο αεροδρομίων του Λονδίνου.

Το πρόβλημα ξεκίνε όταν οι επιβάτες προσπάθησαν να κάνουν check-in στις πρώτες πρωινές πτήσεις. Τα προβλήματα διήρκησαν για περίπου 12 ώρες. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της για τις καθυστερήσεις και τόνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας.

Η βλάβη σημειώθηκε καθώς δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί προετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε μία από τις εβδομάδες με την μεγαλύτερη κίνηση του χρόνου στα αεροδρόμια της χώρας.

Πρόκειται για την τρίτη εκτεταμένη βλάβη που αντιμετωπίζει στο πληροφοριακό της σύστημα η British Airways μέσα σε δύο χρόνια.