Η AirAsia παρέλαβε το πρώτο A330neo με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από την θυγατρική της AirAsia X Thailand. Το αεροσκάφος παραδόθηκε μέσω του εκμισθωτή Avolon και είναι το πρώτο από τα δύο A330neos που θα προστεθούν στο στόλο της αεροπορικής εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους.

Το A330neo υπόσχεται να κάνει την αλλαγή στην απόδοση καυσίμου για τις πτήσεις μακρινών διαδρομών της AirAsia. Τα νέα αεροσκάφη A330neo θα έχουν την βάση τους στο Don Mueang International Airport στην Ταϊλάνδη, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και την επέκταση του δικτύου των αεροπορικών διαδρομών της εταιρείας σε βασικές αγορές όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Το AirAsia X Thailand A330-900 διαθέτει 377 θέσεις σε δύο κατηγορίες, αποτελούμενη από 12 θέσεις Premium Flatbeds και 365 καθίσματα οικονομικής θέσης.

Η θυγατρική της AirAsia, AirAsia X, διαθέτει σήμερα 36 αεροσκάφη A330-300 και είναι ο μεγαλύτερος πελάτης για το A330neo με 66 αεροσκάφη σε παραγγελία.

Το A330neo υποστηρίζεται από κινητήρες Rolls-Royce Trent 7000 τελευταίας γενιάς και προσφέρει ένα πρωτοφανές επίπεδο απόδοσης, με 25% μικρότερη καύση καυσίμων ανά κάθισμα από τους ανταγωνιστές της προηγούμενης γενιάς. Εξοπλισμένο με την καμπίνα του Airbus Airspace, το A330neo προσφέρει μια μοναδική εμπειρία επιβατών με περισσότερο προσωπικό χώρο και το πιο πρόσφατο γενικό σύστημα ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της πτήσης και συνδεσιμότητα.