Η Travelport, μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας που εξυπηρετεί την ταξιδιωτική βιομηχανία, άρχισε σήμερα να διαχειρίζεται τις πρώτες κρατήσεις της με την Qantas, με τη χρήση της νέας ικανότητας διανομής της IATA (NDC). Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται μέσω του Travelport Smartpoint σε περιβάλλον δοκιμών, καθώς η Qantas προετοιμάζει τη διανομή διαφοροποιημένου περιεχομένου NDC από τα τέλη του 2019.

Αυτή η σύνδεση NDC με την Qantas είναι η πρώτη από οποιοδήποτε GDS για τον μεταφορέα και επιτρέπει την πραγματοποίηση ζωντανών κρατήσεων περιεχομένου NDC από επιλεγμένους συνεργάτες των οργανισμών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων των ATPI Corporate Travel, Globetrotter και Travel Beyond. Προβλέπεται η μετάβαση στην ευρύτερη κοινότητα των πρακτορείων τους επόμενους μήνες. Η ανάπτυξη αποτελεί μέρος των σχεδίων της εταιρείας για το QDP, το οποίο είναι αφιερωμένο στη βελτίωση της πελατειακής εμπειρίας μέσω βελτιωμένου και εξατομικευμένου περιεχομένου προσαρμοσμένου στις μοναδικές ανάγκες των ταξιδιωτών.

Αφού ήταν το πρώτο GDS που πραγματοποίησε μια ζωντανή κράτηση NDC τον Οκτώβριο του 2018, το Travelport έχει ήδη συνδεθεί με το περιεχόμενο NDC πέντε ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών. Θα ακολουθήσει ένα κανάλι σύνδεσης API NDC μέσω του API Trip Service του Travelport με το περιεχόμενο της Qantas, μεταξύ των πρώτων που θα είναι διαθέσιμα μέσω αυτού του καναλιού. Το API Trip Service είναι επίσης σήμερα μέρος ενός προγράμματος δοκιμών με ένα online ταξιδιωτικό πρακτορείο με έδρα την Αυστραλία που κωδικοποιεί επιτυχώς σε αυτό.

Ο κ. Scott Barber, Διευθύνων Σύμβουλος της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας στην Travelport σχολίασε ότι “η Qantas μοιράζεται το όραμά μας, πως η NDC έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία των πελατών της προσφέροντας εξατομικευμένες και διαφοροποιημένες επιλογές και απρόσκοπτη εμπειρία κρατήσεων. Όλα τα μέρη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, εκτιμούν τη σχέση μας με την Qantas και είμαστε ευγνώμονες στους οργανισμούς δοκιμών για την συνεργασία τους μαζί μας για να διασφαλίσουμε ότι θα προσφέρουμε μια λύση NDC η οποία καθιστά τη διαδικασία αγοράς και διαχείρισης ταξιδιών καλύτερη συνεχώς για όλους.”

Ο Peter Muller, Διευθύνων Σύμβουλος της ATPI Corporate Travel, πρόσθεσε: “Είναι υπέροχο να είμαστε μέρος της ομάδας που πρωτοστατεί στην NDC για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε μια συγκεντρωτική ροή εργασιών μέσα στο Travelport Smartpoint που θα επιτρέψει στους πράκτορές μας να συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλή επίπεδα υπηρεσιών προς τους πελάτες τους καθώς προχωράμε στην εποχή του περιεχομένου της NDC. “

Η αεροπορική βιομηχανία αναπτύσσει την NDC από το 2012 με σκοπό την επέκταση της προσαρμογής στους αντιπροσώπους και την καθιέρωση στενότερων σχέσεων μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και πελατών.