Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas Airways ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δοκιμή 20 ωρών απευθείας πτήσεων από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στο Σίδνεϊ ήδη από τον Οκτώβριο, ξεκινώντας με κυρίως άδεια αεροπλάνα με εργαζόμενους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πτήση, αν εγκριθεί σε εμπορικό επίπεδο, θα είναι η μακρύτερη απευθείας πτήση που προσφέρεται από οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Για να ξεκινήσει, ο Qantas θα πετάξει περίπου 40 επιβάτες και πλήρωμα. Τα πληρώματα δοκιμαστικής πτήσης θα εξεταστούν ιατρικά, πριν μπουν σε έναν κλειστό χώρο για 20 ώρες.

Η Qantas προγραμματίζει αυτά τα ταξίδια εδώ και καιρό, και κάποτε σκέφτηκε να προσφέρει ανέσεις όπως κουκέτες, κρεβάτια, ακόμη και ένα γυμναστήριο για την σχεδόν ολοήμερη πτήση, παρόλο που το σχέδιο αυτό αντικαταστάθηκε τον Ιούνιο, για να προσφέρει μια περιοχή για τους επιβάτες να τεντώνουν τα πόδια τους.

Αυτές οι πρώτες δοκιμές θα διεξαχθούν χρησιμοποιώντας τα Boeing Dreamliners, αν και ο Qantas εξακολουθεί να υπολογίζει ποια μοντέλα αεροσκαφών θα χρησιμοποιήσει για τις ενδεχόμενες εμπορικές πτήσεις, εάν συμβούν. Πρέπει ακόμα να υπολογίσουμε ποια αεροπλάνα μπορούν να αντέξουν το ταξίδι μόλις επιβιβαστεί πλήρες φορτίο επιβατών και αποσκευών.

Ο Qantas ελπίζει να προσφέρει τα πρώτα εμπορικά ταξίδια στη διαδρομή από το 2022 αν τα πράγματα πάνε καλά με αυτές τις δοκιμές. Έτσι αν μισείτε πραγματικά την ιδέα να πάρετε μια πτήση με ανταπόκριση, τότε αυτή μπορεί να είναι η πτήση για σας. Απλά φροντίστε να φέρετε ένα καλό βιβλίο, ή τρία..